Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Marktplaats selecteert Brenger als verzendpartner grote producten

Marktplaats heeft na een succesvolle pilot Brenger geselecteerd als nieuwe verzendpartner voor grote producten. Vanaf nu kunnen alle kopers op Marktplaats gemakkelijk en duurzaam grote tweedehands items, zoals meubels, laten bezorgen via Brenger. Deze samenwerking vergroot het afzetgebied voor verkopers en maakt het voor kopers zonder eigen vervoersmogelijkheid eenvoudiger om tweedehands te kopen. Of het nu gaat om een bank, eettafel of andere grote items.


Derk van der Have, Florence Schmit, Martijn van Geelen en Wisse Koedam.

Na een succesvolle pilotfase is Brenger nu volledig geïntegreerd in het platform van Marktplaats. Marktplaats en Brenger delen een gezamenlijke missie om duurzaamheid te bevorderen door het hergebruik van producten te stimuleren. De samenwerking maakt het nu nog makkelijker om voor tweedehands te kiezen in plaats van nieuw. Brenger heeft als doel de inefficiënte manier van grote spullen vervoeren te veranderen. Consumenten die bijvoorbeeld een bank willen vervoeren of bedrijven die geen ruimte hebben voor een eigen bezorgdienst worden door het transportplatform gekoppeld aan een koerier. Dit biedt een gemakkelijke en duurzame oplossing voor verzenders en extra verdiensten op een rit voor koeriers.

De flexibele bezorgservice maakt het mogelijk om grote spullen al vanaf €42,- te verzenden. De betaling voor zowel het product als de bezorging wordt in één transactie geregeld via een betaalverzoek op Marktplaats. Kopers en verkopers kiezen samen een geschikte bezorgdag via de datumplanner van Brenger en worden via Marktplaats Berichten op de hoogte gehouden van de status van de bezorging. De bezorging kan meestal binnen 3-7 dagen plaatsvinden. Bovendien zijn de items tot €1.000 verzekerd tegen schade of verlies tijdens het transport. Voor extra gemak kan de gebruiker hulp bijboeken, zodat de koerier helpt met het uitladen van de aankopen.



Florence Schmit, directeur van Marktplaats: "Met de service van Brenger kunnen we voor onze gebruikers afstand als obstakel wegnemen om tweedehands spullen vanuit heel het land te kopen en verkopen. Waar onze gebruikers normaal gesproken op hun vrije dag een busje moeten huren of met hun eigen auto de aankoop moeten ophalen, biedt Brenger een efficiënte oplossing. Het feit dat het vervoer daarbij op duurzame wijze plaatsvindt, zorgt ervoor dat de samenwerking perfect aansluit op onze doelstelling om duurzaamheid te bevorderen en ons platform nog toegankelijker te maken."

Derk van der Have, CEO bij Brenger: "Ons doel is altijd geweest om het kopen en vervoeren van tweedehands items net zo makkelijk te maken als winkelen bij een webshop. Met deze integratie kunnen we dit nu op een nog grotere schaal aanbieden. Veel mensen laten een tweedehands item vaak links liggen door gebrek aan transportopties en kiezen dan voor nieuw. Dat biedt enorme kansen voor verbetering en duurzame impact. Onze technologie maakt tweedehands kopen niet alleen de duurzame, maar ook de eenvoudigste en snelle keuze. We zijn dan ook erg blij dat Brenger nu geïntegreerd beschikbaar is op Marktplaats."

Meer informatie:
Brenger
Vossiusstraat 3
1071 AB Amsterdam
[email protected]
www.brenger.nl

Publicatiedatum: