Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Onderzoek toont aan: vrouwen slapen liever naast hun hond dan naast hun man

Voor hondenliefhebbers is het een bekend fenomeen: naast je viervoeter slapen kan bijzonder aangenaam zijn. Volgens een recente studie van Canisius College in Buffalo, New York, blijken vrouwen zelfs beter te slapen met hun hond naast zich dan met hun partner. Deze bevindingen komen als een verrassing, maar worden ondersteund door wetenschappelijk onderzoek.


Foto: Dreamstime.

In de studie zijn 962 Amerikaanse vrouwen ondervraagd. Van deze vrouwen sliep 55 procent met ten minste één hond, 31 procent met een kat, en 57 procent met een menselijke partner. De resultaten tonen aan dat honden hun slaappartners minder vaak wakker maken dan katten of mensen.

Professor Christy L. Hoffman, die het onderzoek leidde, verklaart dat de aanwezigheid van een hond bijdraagt aan een consistent slaapritme. Dit komt doordat hondeneigenaren vaak hun slaaproutine aanpassen aan het ochtendritueel van hun huisdier. Daarnaast sluit het slaapritme van honden beter aan bij dat van mensen in vergelijking met katten. Een andere belangrijke factor is het gevoel van veiligheid dat een hond biedt.

Bron: Clint

Publicatiedatum: