Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Feestelijke openingsweek Richmond Interiors in volle gang

'Verbaasde blikken vanuit binnen- en buitenland in het nieuwe experience center'

Lange tijd zijn het Noord-Hollandse dorpje Obdam en Richmond Interiors onafscheidelijk geweest. Maar begin 2022 verraste Richmond Interiors met het nieuws dat het interieurbedrijf zou verhuizen naar Heerhugowaard. Nu, ruim 2,5 jaar later, zijn de deuren van het experience center geopend. Enkele maanden geleden verhuisde het personeel al, maar pas sinds vorige week lopen klanten van heinde en verre over de vloer.

"De reacties zijn nu al superenthousiast", vertelt directeur Lex Tiggeler, terwijl de feestelijke openingsweek in volle gang is. Tot en met vrijdag 20 september wordt dit groots gevierd. "Niet alleen vanuit Nederland komen klanten het nieuwe pand bekijken, ook uit het buitenland laten we mensen invliegen. Het is erg leuk om hun verbaasde blikken te zien als ze hier rondlopen."



Experience center
Er wordt bewust gesproken over een experience center in plaats van een showroom, want het is veel meer dan alleen een ruimte waar producten uitgestald staan. De 200 m² grote Richmond-bar is hier een goed voorbeeld van. Ook de ruimte waar de collecties worden getoond, is aanzienlijk uitgebreid. "Naast het feit dat de ruimte twee keer zo groot is, hebben we 20 verschillende kamers ingericht. Deze zijn volledig in stijl: meubels, vloer, behang, verlichting en decoratie", legt Lex uit. "Voorheen liep je in een uur door de showroom heen. Nu trekken bezoekers er ruim 2 uur voor uit."



Honderden nieuwe producten
Nieuwe stad, nieuw pand... en een nieuwe collectie. Deze feestelijke week werd aangegrepen om nog eens 400 nieuwe artikelen toe te voegen aan het assortiment, van moderne banken tot sfeervolle verlichting. Hiermee zijn er in een jaar tijd zo'n 900 artikelen toegevoegd aan het assortiment, dat nu uit ongeveer 2400 items bestaat. "Alles komt deze week samen. Zo hebben we ook onze nieuwe catalogus gelanceerd." Bezoekers krijgen deze overhandigd in een goodiebag met een aantal presentjes. Geen tijd om langs te gaan? Geen paniek, de catalogus is online aan te vragen via deze link.



Het 'Nieuwe Richmond'
Meer dan eenderde van het aanbod is recentelijk geïntroduceerd. Hiermee is de stijl van Richmond Interiors verder doorontwikkeld. "Het blingbling, waar we lange tijd voor stonden, is nu verdwenen", zegt Lex. Het glimmende goud is niet meer terug te vinden in het assortiment. Het 'Nieuwe Richmond' heeft een verschuiving gemaakt naar een verfijnde, hotel-chique uitstraling. De focus ligt nu op aardse tinten en tijdloze elegantie. Natuurlijke materialen zoals marmer en travertin zijn hierin terug te vinden. "We hebben geen ommezwaai gemaakt, maar gaan wel mee met de vraag vanuit de markt. Ik nodig dus iedereen uit om een kijkje te komen nemen!"



Dealers zijn van harte welkom, maar ook andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om een afspraak te maken en de nieuwe collecties en het gloednieuwe pand te bewonderen.

Meer informatie:
Richmond Interiors
Echo 1
1704 EG Heerhugowaard
+31 (0) 226 45 16 35
[email protected]
www.richmondinteriors.nl