Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nederlandse en Belgische exposanten geportretteerd

Fotoreportage Maison&Objet september 2024

De redactie van Wonen360 zette een groot deel van de Nederlandse en Belgische exposanten op de foto. Klik hier om de foto's te bekijken.

De septembereditie 'Terra Cosmos' van Maison&Objet 2024 in Parijs is achter de rug. Het vijf dagen durende vakevent, qua grootte kleiner dan die in januari, trok vele duizenden belangstellenden naar de hoofdstad van Frankrijk. Over het verloop van de interieurbeurs waren de meeste standhouders positief. "Dat de beurs kleiner is, maakt niet veel uit. De bezoekers komen toch wel", stelde Jan-Wout Hulstein van Asiades en Rey7 vast. "De kwantiteit van de bezoekers is lager, maar de kwaliteit is zeker hoger. Die komen hebben zeker goesting", zegt Louis Van Haesebrouck van Het Heerenhuis. "Jaaa, de professionals die zijn gekomen, dat waren de echte kopers", laat een blije Ann De Cock van XLBoom weten. "Die willen investeren in nieuwe producten. Dat vind ik zo superpositief. De eerste dag van de beurs was gelijk ook zó goed! Dat gaf zoveel energie", geeft Ann aan.


Met de klok mee het team van Silk-ka, Ann De Cock van XLBoom, Pole to Pole en Patrick van Schayik met Carola Versmissen-van Boort van Versmissen. Bekijk hier de hele reportage.

Vakbeurs Maison&Objet, die bekend staat als hét evenement voor interieurdesign en woondecoratie, trok duizenden professionals en liefhebbers uit de designwereld. De beurs biedt een platform voor internationale exposanten om de nieuwste trends op het gebied van meubels, verlichting en woonaccessoires te presenteren.

Trends
Een van de meest dominante thema's is de terugkeer naar mid-century design, waarbij retro-invloeden uit de jaren 50 en 60 gecombineerd worden met moderne functionaliteit. Dit werd met name gezien in meubels met elegante lijnen en luxe materialen​. Daarnaast spelen organische vormen een belangrijke rol. Ronde, golvende en asymmetrische elementen in meubels en verlichting benadrukken een natuurlijke esthetiek, vaak geïnspireerd door natuurmotieven​. De focus op duurzaamheid en eco-materialen was ook duidelijk zichtbaar, met objecten gemaakt van gerecycled materiaal, wat de groeiende behoefte aan milieubewuste ontwerpen weerspiegelde​. Verder stond de toepassing van levendige kleuren centraal. Vooral felle, opvallende kleuren zoals marmerpatronen en kleurrijk terrazzo domineren het decor, een knipoog naar het Memphis-design uit de jaren 80​. Daarnaast waren ook terracotta tinten en pastelkleuren opvallend vaak aanwezig.
Kortom, de trends op deze Maison&Objet benadrukken een sterke verbinding met het verleden, terwijl ze tegelijkertijd de toekomst omarmen door innovatieve technologieën en duurzame oplossingen toe te passen. Op de beurs waren zo'n 130 bedrijven uit België en een kleine 130 exposanten uit Nederland aanwezig.


Links boven Jan-Wout Hulstein, daarnaast het drietal Lex Tiggeler, Arjen Lubbes en Caroline van Velze, daaronder Henk en Sjors Teunisse en links onder het team van De Eekhoorn. Bekijk hier de hele reportage.

Daarnaast was het team van InteriorDaily ook aanwezig en maakte deze fotoreportage van internationale interieurbedrijven- en merken!

Tips of tops? Mis je een foto? Mail ons: [email protected]