Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Graham & Brown lanceert 'Design & Colour of the year 2025'

Elke herfst lanceert Graham & Brown, het interieurmerk uit het Verenigd Koninkrijk, het design & colour of the year. Dit jaar viert het bedrijf de culturele herkomst en het Britse erfgoed, waarbij men de inspiratie dichter bij huis haalt.

Voor 2025 is het design of the year: Rivington Folly en de colour of the year Elderton. Een eerbetoon aan het Lancastrian erfgoed van Graham & Brown, dat de symbiotische relatie tussen de natuurlijke wereld en door mensen gemaakte elementen belichaamt. De Rivington Terraced Gardens, plaatselijk bekend als de verloren tuin vormde de inspiratie voor de nieuwe kleur en het design.

De designstudio richt zich op de ambachtelijke trend door unieke stukken te creëren en oude technieken te hergebruiken. Geïnspireerd door de minimaluxe-trend, ligt de nadruk op waardevolle, tijdloze items. Het "design of the year" is met de hand gemaakt, waarbij elk onderdeel een verhaal vertelt en een warme, herkenbare uitstraling heeft die geen algoritme kan reproduceren.

Graham & Brown "Design of the year 2025'': Rivington Folly
Welkom bij Rivington Folly, het "design of the year" voor 2025. Deze indrukwekkende architectonische structuur is geïnspireerd door de historische skyline van Rivington en omringd door eeuwenoude bomen. De muurschildering, met een donkere tertiaire tint en roodachtige ondertonen, doet denken aan oude arboretumstenen en transformeert elke ruimte. Het ontwerp combineert prachtig met de kleur van het jaar, Elderton.

Het "design of the year" heeft een sterk architectonisch component, met oude zuilen en bogen die een buitengewone Victoriaanse visie oproepen. De inspiratie werd gehaald uit de lokale omgeving, Liverpool Castle, gelegen in Rivington, is een replica van een origineel middeleeuws kasteel in Merseyside uit de 13e eeuw. Dit is een iconisch herkenningspunt van Lancashire County geworden.

Victoria Davidson, designer bij Graham & Brown nam de taak op zich om dit kunstwerk lijn voor lijn uit te werken. In de stijl van de Italiaanse archeoloog Giovanni Battista Piranesi, een van de grootste prentkunstenaars van de 18e eeuw, werkte zij met grote precisie aan dit ontwerp. Fijne bogen zorgen voor visuele impact, terwijl de bomen diepte en textuur toevoegen. Elderton is de ideale kleurpartner, die de complexiteit van de lijntekeningen benadrukt en diepte aan het ontwerp geeft. Het "design of the year" Rivington Folly is verkrijgbaar als behang, op maat gemaakte fotobehang, op maat gemaakte gordijnen en rolgordijnen.

GRAHAM & BROWN "COLOUR OF THE YEAR 2025" : ELDERTON
Als aanvulling op Rivington Folly presenteert Graham & Brown zijn "colour of the year 2025": Elderton. Een perfecte neutrale bruine tint, die zorgvuldig is samengesteld om een tijdloos ontwerp te garanderen. Elderton dankt zijn naam aan de bescheiden vlierboom. De vlier is een traditionele inheemse struik of boom, met enkele variëteiten die bijna diepbruine bladeren hebben, wat de inspiratie vormde voor de Elderton-tint. Deze tijdloze en charmante tint is een goed uitgebalanceerde natuurlijke bruine tint die nooit uit de mode raakt.

Gemaakt om perfect te passen en te aarden bij het "design of the year", Rivington Folly. Het kan in elke kamer van het huis worden toegepast. Voor het beste resultaat kies je voor kleurdoordrenking door de verf door te trekken tot aan het plafond voor een warme sfeer. Of verzacht de ruimte door te combineren met een subtiele neutrale tint, zoals Honey Pot.

Zoals alle Graham & Brown-verf is Elderton een eco-verf, het is op waterbasis, geurloos en ultra-laag VOC, wat resulteert in een milieuvriendelijker product. De verfpotten zijn volledig recyclebaar en er zijn geen dierproeven betrokken bij Graham & Brown-producten.

Meer informatie:
Graham & Brown
www.grahamandbrown.com

Publicatiedatum: