Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Omzet TABS Holland daalt met € 50 miljoen

Timber and Building Supplies (TABS) Holland, een holding bestaande uit 15 bedrijven, ziet de omzet dalen met 10% tot € 451 miljoen. Deze groep bedrijven bestaat uit leveranciers van hout en bouwmaterialen op de Nederlandse nieuwbouw-, renovatie- en onderhoudsmarkt. Het operationeel resultaat daalt met 23% naar € 26 miljoen en het nettoresultaat bedraagt € 19 miljoen.


Loodsen van houten planken. Foto ter illustratie: Dreamstime.


Bert van Veldhuizen, bestuursvoorzitter van TABS Holland:
"De afgelopen tijd verschijnen er positieve berichten in de media, de inflatie daalt en er is sprake van lichte economische groei. En specifiek voor de bouwsector: het aantal bouwvergunningen neemt weer toe. De berichten zijn hoopgevend, maar de bouwsector gaat nog steeds gebukt onder hoge bouwkosten, gestegen hypotheekrentes, te weinig en vertraagd afgegeven bouwvergunningen, en de stikstof- en PFAS-problematiek. Dit heeft ook in de eerste helft van dit jaar geleid tot minder woningbouw. Ter illustratie, in de eerste vier maanden van het jaar was het aantal opgeleverde woningen het laagst sinds 2017. Helaas zijn daardoor de verkopen van de TABS Holland-bedrijven ook gedaald.

Vanwege de achterblijvende verkopen en oplopende kosten zijn wij vorig jaar gestart met het aanpassen van onze organisatie aan de veranderende omstandigheden en wij zullen dit blijven doen waar dat nodig is. Wij gaan ervan uit dat het beleid van het nieuwe kabinet niet op korte termijn tot een grote verandering zal leiden, maar wij delen wel de verwachting dat het langetermijnperspectief voor de bouw positief is."

Toelichting op de resultaten
De omzetdaling van € 501 miljoen naar € 451 miljoen is het gevolg van afnemende volumes en prijsdalingen. De bruto marge is gedaald ten opzichte van vorig jaar en de kosten zijn iets lager. Daarmee is het operationeel resultaat ten opzichte van vorig jaar onder druk komen te staan. Hetzelfde geldt voor het nettoresultaat. Het aantal fte's is in lijn met onze plannen afgenomen.

Vooruitzichten
De vooruitzichten voor de markten waarin TABS Holland opereert zijn vooralsnog op de korte termijn pessimistisch, ondanks de positieve berichten in de media. De verwachting is dan ook dat de resultaten ook in de tweede helft van dit jaar lager zullen zijn dan vorig jaar. Met zekerheid kan gesteld worden dat TABS Holland zich onveranderd zal inspannen om goed samen te werken met onze klanten en leveranciers, waarbij we oog houden voor kosten en werkkapitaal.

Meer informatie:
TABS Holland
www.tabsholland.nl

Publicatiedatum: