Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Onder vuur liggend tuincentrum overgenomen

Tuinmaterialen.nl, een tuincentrum en webshop uit Krommenie, is onlangs failliet verklaard met een totale schuld van 850.000 euro. Zeker twintig klanten verspreid over Nederland hebben gezamenlijk 150.000 euro verloren door het faillissement. De kans dat deze gedupeerden hun geld terugzien, lijkt klein.

Hoewel de eigenaren van Tuinmaterialen.nl aanvankelijk spraken over een mogelijke doorstart, is het bedrijf uiteindelijk overgenomen door ZZP Veilig BV uit Capelle aan den IJssel. Van een echte doorstart is echter geen sprake. ZZP Veilig BV heeft enkele activa van het failliete bedrijf gekocht, waaronder een auto, een busje, inventaris, de huurverplichting van het pand in Krommenie en de sociale media-kanalen. De onderneming zal blijven opereren onder de naam Tuinmaterialen.nl, maar de verantwoordelijkheid voor de schulden is niet overgenomen.

Interessant is dat Jesse van Hooft, eigenaar van Lujo Gardens uit Uden en voormalig leverancier van Tuinmaterialen.nl, verbonden is aan de nieuwe BV. Lars de Wit, de voormalig directeur van Tuinmaterialen.nl, zal in de nieuwe organisatie een rol vervullen als verkoopmedewerker. Dat meldt De Orkaan.



Compensatie voor gedupeerden
ZZP Veilig BV heeft aangegeven dat het uit eigen initiatief de particuliere gedupeerden van het faillissement wil compenseren, maar geeft geen garanties over de snelheid hiervan. Dit proces kan volgens hen "5 jaar, 10 jaar of 20 jaar" duren en is puur op vrijwillige basis. Slechts de particuliere gedupeerden die zich gemeld hebben bij de curator komen mogelijk in aanmerking voor compensatie.

Achtergrond en schuldenlast
De problemen van Tuinmaterialen.nl begonnen al voor het faillissement zichtbaar te worden, mede door de groeiende schuldenlast en een sterke aanwezigheid op sociale media, wat het bereik van het bedrijf vergrootte. Ondanks eerdere inspanningen van de eigenaren om een doorstart te realiseren, bleek de schuld te groot om het bedrijf overeind te houden. De curator geeft aan dat de kans dat klanten hun geld terugzien klein is, en dat er geen juridische verplichting is voor ZZP Veilig BV om hen te compenseren.

Toekomst van het bedrijf
Vooralsnog blijft de toekomst van Tuinmaterialen.nl onzeker. Hoewel ZZP Veilig BV een deel van de activa heeft overgenomen en de naam in gebruik houdt, is het onduidelijk in hoeverre het bedrijf een significante rol in de markt zal blijven spelen. De betrokkenheid van Jesse van Hooft van Lujo Gardens en de voortzetting van Lars de Wit in de nieuwe organisatie geven wel enige continuïteit, maar voor veel gedupeerden blijft de onzekerheid over een mogelijke compensatie bestaan.

Bron: De Orkaan

Meer informatie:
Tuinmaterialen.nl
www.tuinmaterialen.nl

Publicatiedatum: