Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Details faillissement Vloerloods bekend: 'Ruim drie miljoen euro schuld en 170 gedupeerden'

Het faillissement van Vloerloods uit Kampen, dat onlangs werd uitgesproken, heeft geleid tot een totale schuld van meer dan 3,1 miljoen euro, zo blijkt uit de balans die door de curator is opgemaakt. De schulden zijn ontstaan bij verschillende partijen, waaronder de bank, de Belastingdienst en 170 klanten die gedupeerd zijn. Het bedrijf kwam in nog zwaarder weer terecht nadat de oprichter zijn zakenpartner in december 2022 vermoordde. Voor deze daad is hij inmiddels veroordeeld tot een gevangenisstraf van 17 jaar. Dat weet RTV Oost te melden.


Foto: Vloerenloods.nl.

Financiële problemen en uiteindelijke ondergang
Vloerloods had al voor de moord te maken met toenemende financiële problemen door snelle groei en grote investeringen. Deze groeispurt maakte het moeilijk om winstgevend te blijven. Na de gewelddadige gebeurtenis stortte de omzet van het bedrijf in, en werd het onmogelijk om de openstaande rekeningen te betalen. In mei 2023 werden de bedrijfsactiviteiten definitief stilgelegd, en niet lang daarna volgde het faillissement.

Schuldeisers en oplopende vorderingen
Uit het faillissementsverslag blijkt dat de grootste vordering afkomstig is van de bank, met een schuld van ongeveer 1,5 miljoen euro, inclusief de hypotheek op het nieuwe bedrijfspand. De Belastingdienst heeft daarnaast nog een bedrag van 499.000 euro openstaan. De 170 klanten die een bestelling hadden geplaatst bij het bedrijf, hebben gezamenlijk meer dan één miljoen euro verloren. Er wordt verwacht dat de totale schuldenlast nog verder zal stijgen, aangezien het UWV nog geen vordering heeft ingediend voor de ontslagen werknemers.

Mogelijke doorstart en toekomstperspectief
De curator heeft laten weten dat er momenteel elf partijen interesse hebben getoond in een doorstart van het bedrijf. Deze mogelijke overnamekandidaten hebben een informatief bidbook ontvangen waarin details over Vloerloods zijn opgenomen. Het streven is om begin december een overname te realiseren. Als dit niet lukt, zullen de bezittingen van het bedrijf verkocht worden om de schulden af te lossen. Tegelijkertijd onderzoekt de curator of het bedrijf op een verantwoordelijke manier is geleid.

Bron: RTV Oost

Meer informatie:
Vloerloods.nl
Gildestraat 6
8263 AH Kampen
www.vloerloods.nl

Publicatiedatum: