Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Weststrate viert 90-jarige bestaan met opening van nieuw showroom voor kantoormeubel

Weststrate viert dit jaar haar 90-jarig bestaan. Wat in 1934 begon als een eenmanszaak in Wemeldinge in papier, is uitgegroeid tot een veelzijdige specialist in verpakkingen, kantoorartikelen, kantoormeubilair, projectinrichting en facilitaire oplossingen. Inmiddels heeft het bedrijf 60 werknemers en twee vestigingen in Middelburg.

"Met trots blikken we terug op negen decennia vol innovatie, groei en uitdagingen. Samen met ons personeel, klanten, leveranciers en partners vieren we deze bijzondere mijlpaal het hele jaar door met diverse acties, activiteiten en verrassingen. Op 13 september vieren we dit jubileum extra feestelijk met de opening van een gloednieuwe kantoormeubelshowroom", aldus de specialist in verpakkingen, kantoorartikelen, facilitaire oplossingen en kantoormeubilair.


De directie van Weststrate: Rob Jeras en Krijno Davidse.

Geschiedenis in een notendop
Weststrate BV werd in 1934 opgericht door J.A. Weststrate als eenmanszaak in Wemeldinge. Dankzij een sterke ondernemingsgeest en veelzijdigheid groeide het familiebedrijf uit tot een succes. Na de watersnoodramp in 1953 verhuisde het familiebedrijf naar Middelburg, waardoor de klantenkring kon worden uitgebreid naar Walcheren en Zeeuws-Vlaanderen. Dit legde de basis voor het huidige Weststrate.

In de jaren 70 traden de zonen Jan, Piet en Bram Weststrate toe als firmanten. In 1976 ging J.A. Weststrate met pensioen en werd de naam veranderd in Weststrate Verpakkingen. In de daaropvolgende jaren werden nieuwe productgroepen toegevoegd, zoals plastic verpakkingen, kantoormeubilair en kantoorartikelen. Het bedrijf groeide en eind jaren 90 werd Weststrate met recht de veelzijdige specialist.

Na verschillende verhuizingen binnen Middelburg, verhuisde Weststrate in 2004 naar de Herculesweg 37 op het industrieterrein Arnestein. Kort hierop gingen de gebroeders Weststrate met pensioen en namen Rob Jeras en Krijno Davidse het roer over. Het pand aan de Herculesweg werd diverse keren uitgebreid en verbouwd: een nieuwe showroom, extra kantoren en verdubbeling van de magazijnruimte. Ook het assortiment groeide; facilitaire producten en diensten werden toegevoegd. In 2014 opende Weststrate een tweede pand aan de Anodeweg, inclusief een groot magazijn dat de capaciteit verdubbelde naar 20.000 palletplaatsen en efficiƫnter opereren mogelijk maakte. In 2024 komt er op de Herculesweg een volledig vernieuwde meubelshowroom bij ter ere van het 90-jarig bestaan.



Toekomstgericht en duurzaam
De huidige eigenaren-directeuren, Rob Jeras en Krijno Davidse vertellen: "We zijn groot geworden door klein te blijven. Groot omdat we de afgelopen decennia ons assortiment aanzienlijk verbreedden en veel nieuwe markten betraden. Klein omdat Weststrate nog steeds voelt als een familiebedrijf met korte lijnen en persoonlijk contact." Dit zorgt ervoor dat er met vertrouwen naar de toekomst kan worden gekeken. "Duurzaamheid speelt een belangrijke rol voor Weststrate. Zeker op het gebied van verpakkingen is het essentieel om te blijven innoveren, maar ook op het gebied van kantoormeubilair en kantoorartikelen is duurzaamheid van groot belang, met speciale aandacht voor ergonomie. Daarnaast beschikken we op het dak van ons pand aan de Anodeweg over 1200 zonnepanelen. Naast onze duurzame initiatieven zijn we ook maatschappelijk betrokken. Zo sponsoren we in Zeeland vele sportclubs, evenementen en goede doelen. Bovendien hebben we in ons pand een laagdrempelige werklocatie voor mensen met een licht verstandelijke beperking, in samenwerking met Stichting Philadelphia. Deze werklocatie, genaamd Tante Amalia, biedt hen een fijne en veilige werkplek."

Hele jaar feest
Deze mijlpalen hebben Weststrate gevormd tot wat het nu is en dat wordt het hele jaar gevierd. "Dit jubileum markeert niet alleen negen decennia van succes, groei, hoogte- en dieptepunten, maar vooral de geweldige mensen die dit mogelijk hebben gemaakt. Onze toegewijde medewerkers, gewaardeerde klanten en betrouwbare partners en leveranciers zijn allemaal onderdeel van het verhaal van Weststrate", zeggen Rob en Krijno. Gedurende dit jubileumjaar zijn er acties gepland die klanten kortingen en weggeefacties opleveren en is het team een weekendje weggeweest met alle medewerkers.

Op 13 september aanstaande houdt Weststrate een feestelijk evenement voor het personeel, klanten en relaties, waarbij ze de opening van de nieuwe meubelshowroom zullen vieren. Vanaf maandag 16 september is iedereen van harte welkom in de nieuwe showroom.

Meer informatie:
Weststrate
Herculesweg 37
4338 PL Middelburg
0118 63 00 00
[email protected]
www.weststrate.nl

Publicatiedatum: