Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Streven om het productieproces naar hoog niveau te brengen"

Koerswijziging Vidato door strategische alliantie

Vanaf 1 september 2024 is meubelfabrikant Vidato een strategische alliantie aangegaan met Coolen B.V. uit Eindhoven. Hiermee ontstaat onder de naam Vidato Group een gespecialiseerd stofferingsbedrijf en gaat voor Vidato een al langer gekoesterde wens in vervulling.

Vidato staat al jaren bekend als Nederlandse producent van enerzijds tijdloze, klassieke banken en stoelen met verstelbare zittingen en anderzijds als (maatwerk) meubelstoffeerder voor de interieurbouw.



Met name binnen de retail heeft Vidato het afgelopen jaar hard gewerkt aan de invoering van veel nieuwe modellen. Voor de interieurbouw heeft Vidato geïnvesteerd door het productieproces te digitaliseren. Hiervoor is onder andere een nieuwe CNC-houtzaagmachine aangeschaft, waardoor zij beter en sneller dan voorheen ook het houtwerk ten behoeve van de stoffering kan meeleveren.

Door de vergaande samenwerking met Coolen, ontstaat er een productiebedrijf met circa 65 werknemers in Nederland. Binnen Vidato bestond al langer de wens en noodzaak om de capaciteit verder te vergroten en haar productieproces te optimaliseren.

Volgens de nieuwe directeur van de Vidato Group, Koen Tangelder, vullen de bedrijven elkaar uitstekend aan. "Vidato beschikt over heel veel specifieke vakkennis en een uitstekend team van stikkers en stoffeerders, met de samenwerking is het streven om het productieproces en de aansturing de komende jaren naar een hoog niveau te brengen", aldus Tangelder. Zo zal onder meer voor eind 2024 binnen Vidato een nieuw ERP-systeem worden geïmplementeerd.

Het doel op korte termijn is om de kwaliteit en processen verder te verbeteren en vooral de doorlooptijden in te korten. Dit laatste is een streven welke steeds belangrijker wordt voor de eindconsument. Het doel is om eind 2025 binnen Vidato volledig ISO gecertificeerd te werken. Ondertussen blijft het bedrijf gestaag doorwerken aan nieuwe modellen, dit in nauwe samenwerking met haar leveranciers en de retailers.

Om de gezamenlijke ambities kracht bij te zetten, zal Vidato zich presenteren op de meubelbeurs medio november in Brussel en enkele nieuwe modellen introduceren. Met de ingezette koers en het ongewijzigde verkoopteam verwacht Vidato de komende jaren verder door te kunnen groeien in combinatie met haar nadrukkelijke duurzaamheidsambitie.

Meer informatie:
Vidato Interiors
Bolder 5
6582 BZ Heumen
024-3582719
[email protected]
www.vidatointeriors.com

Koen Tangelder (algemeen)
[email protected]

Eleonora Vrijenhoek (retail)
[email protected]

Sander Peek (projecten)
[email protected]

Publicatiedatum: