Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
''Duurzaam design is dé weg voorwaarts in de meubelbranche''

Dutch designlabel Basta wordt overgenomen door ES Group en maakt doorstart

Met gepaste trots kondigt LS Invest, de eigenaar van ES Group, de doorstart aan van Basta; het iconische en duurzame designlabel, dat in 2023 opgericht werd door Marcel Wanders en de Finse ondernemers Joel Roos en Stefan Mahlberg.

ES Group is het moederbedrijf van onder andere Easysofa. Eigenaren Sylwia en Lex van Verseveld zien duurzaam design als dé weg voorwaarts in de meubelbranche. De toevoeging van Basta is hierdoor een essentiële aanvulling op hun bedrijfsactiviteiten. "In een tijdperk waarin we serieuze stappen zullen moeten ondernemen om de hoeveelheid afval zo veel mogelijk te reduceren en CO₂-uitstoot tot een minimum te beperken, zien we een serieuze markt ontstaan voor betaalbare en bewuste designproducten. Basta speelt hier perfect op in met zijn krachtige naam die simpelweg betekent... klaar ermee!"

Er wordt met duurzame, gerecyclede materialen gewerkt en ieder meubelstuk is praktisch in gebruik door de wasbare afneembare stoffering.

Daarnaast worden de meubels verpakt in herbruikbare bagagezakken, waardoor deze volledig plastic vrij geleverd kunnen worden.

Lokaal produceren is een belangrijk speerpunt van Dutch New Design in Dreumel - ook onderdeel van LS Invest - dat de productie van de bank, dat een modulair ontwerp heeft, gaat voortzetten. ''Met deze herstart wordt Basta opnieuw gepositioneerd als dé duurzame designbank van nu, perfect afgestemd op een bewuste doelgroep die streeft naar esthetiek zonder concessies te doen aan duurzaamheid'', aldus de nieuwe eigenaren.

Meer informatie:
Basta - ES Group
[email protected]
www.easysofa.com