Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jasper van Engelenhoven:

"Ik verdien al bijna 2 jaar geen geld, van spaargeld financierde ik designweb"

"Ik verdien al bijna twee jaar geen geld en van ons spaargeld financierde ik designweb", begint Jasper van Engelenhoven. In november 2022 is hij gestart met designweb, een platform dat hij volledig uit zijn spaargeld financierde. Naast zijn werk als grafisch ontwerper, dat hij sinds 2009 doet met zijn reclamebureau, besloot hij een nieuwe uitdaging hiernaast aan te gaan.


Jasper van Engelenhoven, oprichter van designweb.

Maar waarom designweb?
"Voor de coronapandemie werkten mijn partner en ik voornamelijk voor enkele grote klanten. Toen twee van hen failliet gingen en de derde onverwachts werd overgenomen, verdween ons vaste inkomen. Een reality check", legt Jasper uit.

Dus wat nu? Jasper zag twee opties: of nieuwe klanten zoeken en doorgaan met reclame voor de B2B-markt, of iets nieuws beginnen. Iets waar Hij al jaren over nadacht, gericht op zowel B2C als B2B. Iets waarmee hij anderen kon helpen. "Ik koos vol voor optie twee: het project 'designweb' en de zoekmachine 'designfinder'. Na de nodige overwegingen was het duidelijk."

De missie in het kort
Jasper heeft met designweb het volgende als missie gesteld: "Als autoriteit in de designwereld investeren in hoogwaardig, duurzaam en waardevast design zo toegankelijk mogelijk maken voor zo veel mogelijk mensen, en zo samen fast furniture tegengaan. Eén van de manieren waarop we dit doen, is via onze prijsalert functie."

Designfinder
Bij designfinder zoek je design uit meer dan 20 aangesloten design shops. Ligt het boven je budget? Stel een prijsalert in en zodra de prijs daalt naar ingestelde bedrag, krijg je een melding. En heel binnenkort werkt dit ook met tweedehands design. Design items krijgen zo een plekje in de interieurs van de bezoekers en designfinder creëert een verhoogde traffic en omzet voor de designpartners. "Designmeubels gaan generaties mee en overstijgen vluchtige trends. Design verkoop je via tweedehands platforms als het niet meer passend is, vaak zelfs met winst. Zo belanden deze meubels niet op de fast furniture vuilnisbelt waar we jaarlijks 11 miljard kilo in de EU opgooien."

€25.000
Het ontwikkelen van het platform heeft inmiddels zo'n €25.000 gekost, licht Jaspter toe. "Tel daarbij op onze fulltime uren van content maken en ontwerp. De kosten voor de freelancers waar we mee samenwerken. Dat zijn flinke investeringen. We willen verder groeien, bewustzijn creëren, design verkopen stimuleren en fast furniture verminderen. Was het een risico? Absoluut."

Meer informatie:
designweb
[email protected]
www.designweb.nl

Publicatiedatum: