Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Onderzoek toont aan: juiste matras kan leven met 7 jaar verlengen

Slaap speelt een cruciale rol in je gezondheid en levensduur. Recent onderzoek wijst uit dat de kwaliteit van je matras een aanzienlijke impact kan hebben op je levensduur. Een goede nachtrust ondersteunt de hersenfunctie, versterkt je immuunsysteem en vermindert het risico op chronische ziekten.



Slaap en levensduur
Een studie gepubliceerd door het National Institutes of Health (NCBI) toont aan dat voldoende en rustgevende slaap kan bijdragen aan een langere levensduur. Mensen die regelmatig 7-8 uur per nacht slapen, profiteren van deze voordelen. Gebrek aan slaap of frequent onderbroken slaap kunnen deze voordelen echter verminderen.

Volgens Martin Seeley, Senior Slaapexpert bij Mattress Next Day, speelt diepe slaap een essentiƫle rol in het herstel van spieren en botten, en bevordert het de aanmaak van groeihormonen. Slaap is ook cruciaal voor het immuunsysteem, hormoonbalans en hersenfunctie. Victoria Reid, Wellness Specialist bij The Sauna Heater, legt uit dat een tekort aan slaap je immuunsysteem verzwakt, wat je vatbaarder maakt voor ziektes.

Impact van een slechte matras
Een matras speelt een belangrijke rol bij het verbeteren van je slaapkwaliteit. Onderzoek heeft aangetoond dat een matras van gemiddelde stevigheid rugpijn kan verminderen en dat te hard of te zacht matras de wervelkolom uit lijn kan brengen. Bovendien kan een matras die warmte vasthoudt, je slaap verstoren door je temperatuur te verhogen, wat kan leiden tot verminderde slaapkwaliteit en verhoogde stressniveaus.

Bewegingsdoorgifte, of de beweging die je partner maakt tijdens de slaap, kan ook je nachtrust verstoren. Een matras met goede bewegingsisolatie kan deze verstoringen minimaliseren, waardoor je minder vaak wakker wordt.

Bron: Mashable Benelux

Publicatiedatum: