Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Helene Knorr, creatief directeur Vasevoll:

"De zijdebloemenmarkt bloeit momenteel"

Vasevoll onderscheidt zich als een merk dat de grandeur van het verleden combineert met de eisen van het heden. De creaties van het Duitse bedrijf, dat inspiratie put uit het weelderige Medici tijdperk, zijn meer dan alleen decoratieve stukken - ze zijn een eerbetoon aan de Renaissance periode, opnieuw vormgegeven voor het heden. In een interview met de creatief directeur van het merk, Helene Knorr, duiken we in de huidige trends die de sector vormgeven en wat de toekomst brengt als het merk zich voorbereidt op haar verschijning op de Maison&Objet beurs.

Vasevoll haalt zijn inspiratie uit het tijdperk van de Medici. Hoe wordt deze historische invloed weerspiegeld in uw ontwerpproces en eindproducten?
'De vorm van onze vaas is geïnspireerd op de beroemde Medici vaas uit de Renaissance periode, die loopt van de 14e tot de 16e eeuw. Deze klassieke vorm, oorspronkelijk gemaakt van steen en marmer, symboliseert luxe en elegantie. Later, in de 17e en 18e eeuw tijdens de koloniale periode, werden deze vazen zelfs van echt rotan gemaakt.

Vandaag de dag zijn wij de enigen op de markt die dit ontwerp aanbieden in PE rotan, een materiaal dat lichtheid en robuustheid combineert. Door deze materiaalkeuze kunnen we een vaas maken die zowel makkelijk te vervoeren is als stevig genoeg om zwaardere bloemen in te zetten zonder te buigen. Een ander voordeel is de duurzaamheid van de kleur: ons materiaal is door en door gekleurd, wat resulteert in een uitstekende kleurbriljantie, in tegenstelling tot oppervlakteverf die kan afbladderen. We streven ernaar elk seizoen nieuwe, trendy kleuren te introduceren om zowel bestaande als nieuwe klanten te verblijden met frisse tinten.

De sokkel waarop de vaas staat, weerspiegelt ook de traditie van de Renaissance. Historisch gezien werden dergelijke sokkels gebruikt om vazen op ooghoogte uit te stallen, geïnspireerd op oude zuilen zoals de Dorische en Korinthische zuilen met ribbels. We hebben dit historische ontwerp gemoderniseerd voor een eigentijdse en elegante presentatie.

Op welke markten is het bedrijf het meest actief?
'Ons merk is vooral populair in Frankrijk, Italië en Spanje. In Duitsland hebben we nog geen noemenswaardige verkoop gerealiseerd, ook al worden onze producten hier geproduceerd en is ons hoofdkantoor hier gevestigd. Een mogelijke reden zou kunnen zijn dat in warmere landen extravagante buitenevenementen gebruikelijker zijn, vaak professioneel georganiseerd door evenementenplanners.

We zien een trend waarbij wereldwijd meer koppels (overdreven) hun bruiloft vieren in zonnige Italiaanse villa's of aan het meer. Deze evenementen worden gekenmerkt door uitgebreide decoraties, met onze vazen op sokkels en kleinere vazen op tafels met fantastische bloemstukken. Voor bruiloftsevenementen hebben we speciaal een sneeuwwitte vaas ontwikkeld die er prachtig uitziet met bloemen en perfect past bij de ambiance.

Wat zijn enkele van jullie bestsellers en welke trends zien jullie momenteel op de markt?
'Trends zijn moeilijk vast te stellen omdat we tot nu toe allerlei verzoeken hebben uitgevoerd. Kunstenaars en winkels gebruiken onze vazen vaak als sculpturen in ruimtes en versieren ze naar behoefte met bloemen voor speciale gelegenheden. Veel luxe hotels geven de voorkeur aan vazen met zijden bloemstukken van hoge kwaliteit, en de markt voor zijden bloemen bloeit momenteel, met grote fabrikanten zoals Silk-Ka uit Nederland, van wie wij onze zijden bloemen betrekken. Moderne zijden bloemen zien er nu zo realistisch uit dat de dagen van slecht gemaakte plastic bloemen, ooit gebruikt voor begraafplaatsen, voorbij zijn.

Tegelijkertijd groeit de sector voor echte bloemstukken gestaag. Gerenommeerde bloemisten, die vaak worden ingehuurd voor evenementen en bruiloften, creëren sprookjesachtige werelden met hun bloemencreaties. Onze vazen zijn bijzonder populair bij deze bloemisten vanwege hun robuustheid, waterbestendigheid en lichtheid op de sokkel. In deze dimensie zijn onze vazen onvervangbaar door andere bloemencontainers.

Een recent voorbeeld van het succes van onze vazen is een project tijdens de Olympische Spelen in Parijs. Een gerenommeerde Parijse evenementenplanner organiseerde een evenement in een historisch gebouw, waar lange, prachtig gedekte tafels buiten stonden opgesteld voor de vele Olympische gasten. Onze vazen, gevuld met echte bloemen, werden in de ontvangstruimte geplaatst tegen de achtergrond van de witte antieke zuilen van het historische gebouw. Deze combinatie van het historische gebouw en onze eigentijdse vazen, die zijn geïnspireerd op het ontwerptijdperk van het gebouw, creëerde een indrukwekkende en harmonieuze sfeer. Het was een perfect voorbeeld van hoe ons moderne designidee schittert in een historische context - echt prachtig!'

U staat binnenkort op Maison&Objet. Wat zijn uw verwachtingen voor de beurs?
'We zijn erg enthousiast over de beurs en nemen voor de tweede keer deel. We kijken uit naar de nieuwe kansen die zich zullen voordoen en hopen interessante aanvragen te ontvangen. Misschien komen er nieuwe toepassingen voor onze Vasevoll-producten. Al met al verwachten we een lonende ervaring en de kans om ons netwerk uit te breiden en onze aanwezigheid op de markt verder te versterken.

We zullen onze grote vazen op sokkels presenteren. Deze keer zullen we ook de bijpassende kleine vazen laten zien, die ideaal zijn voor tafelgerei. De combinatie van de grote vazen op sokkels met de kleine vazen op tafels creëert een bijzonder harmonieus en esthetisch totaalbeeld. We zijn verheugd om deze stijlvolle display aan de beursbezoekers te presenteren.'

Bezoek Vasevoll op Maison&Objet in hal 6 stand K79.

Meer informatie:
Vasevoll
04525 807 99 46
[email protected]
www.vasevoll.de
Duitsland

Publicatiedatum: