Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Maike Jeuken gefascineerd door furniture flipping:

‘Ik wil ook meubels schuren in een overall met knot op mijn hoofd'

"Ik wil ook in een hippe overall met knot op mijn hoofd meubels schuren", begint journalist Maike Jeuken in haar Column voor Linda. Ze is fascinatie voor 'furniture flipping', een trend waarbij oude meubels worden opgeknapt tot moderne meesterwerken. In haar dagelijkse leven ervaart ze een jaloerse bewondering voor de flitsende Instagramaccounts van jonge doe-het-zelvers die moeiteloos van rommelige schuren en garages prachtige meubels toveren. Hun voor- en na-video's, waarin afgedankte meubels veranderen in stijlvolle stukken, wekken zowel vreugde als frustratie op.



Deze rage ontstond tijdens de pandemie, toen mensen hun oude meubels nieuw leven inbliezen en hun creaties deelden op sociale media. Inmiddels is furniture flipping niet alleen een populaire hobby, maar ook een lucratieve bijverdienste. De nieuwe generatie geeft oude meubels een tweede leven, passend in de huidige trend van duurzaamheid en hergebruik.

Toch voelt Maike een zekere wrevel over het gebrek aan tijd en ruimte om zelf aan de slag te gaan. Terwijl influencers hun meubels in ruime werkplaatsen opknappen, moet zij het doen met een fietsenhok. Ondanks haar haat-liefdeverhouding met de perfecte video's, blijft ze genieten van de inspirerende metamorfoses, die ze uiteindelijk een "guilty pleasure" noemt.

Lees hier het complete artikel.

Publicatiedatum: