Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vlaamse verhuizersbond BKV waarschuwt voor stoelenfabrikant

De beroepsfederatie van verhuizers BKV waarschuwt haar leden voor een Italiaanse zetelfabrikant. De winkelketen met vestigingen in Aartselaar, Borsbeek en Geel, schakelt in ons land verhuisfirma's in om haar zetels aan haar klanten te leveren, maar volgens BKV wachten de verhuizers op hun geld.



Via een persbericht wil de Belgische Kamer der Verhuizers (BKV) haar leden waarschuwen voor de Italiaanse keten Poltronesofà. De keten, met 15 winkels in België, heeft zelf geen logistieke afdeling om zetels bij klanten te leveren. Daarvoor huurt ze verhuisfirma's in. "Maar ze betaalt die niet", zegt directeur Koenraad Vangoidsenhoven van BKV.

Al minstens vier firma's zouden volgens BKV op hun geld wachten. "Eén van onze leden is 65.000 euro kwijt. Bij een ander lid gaat het om 40.000 euro", zegt Vangoidsenhoven. De betaalproblemen zouden volgens BKV telkens opgedoken zijn na disputen over een levering, bijvoorbeeld omdat een zetel beschadigd raakte. "Daarna stopte de firma met de betaling van facturen, hoewel de leveringen doorliepen."

Oplichting
BKV heeft het in het persbericht over oplichting. Er lopen rechtszaken, maar die zouden pasævanaf 2027 kunnen voorkomen. "We willen iedereen hiervoor attent maken", zegt BKV. "Het zou jammer zijn als nog andere bedrijven in de val lopen."

"Het klopt dat er in het verleden problemen waren met leveranciers", zegt Fabio De La Cerda, de regiomanager voor Vlaanderen bij Poltronesofà. "Maar dat ligt achter ons. Meer wil ik daar nu niet over kwijt."

Bron: Interieur Unie

Publicatiedatum: