Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Drie mannen veroordeeld voor diefstallen bij sanitairgroothandel

Drie mannen zijn veroordeeld voor een reeks diefstallen in winkels van een Belgische sanitairgroothandel. De mannen kregen celstraffen van drie tot negen maanden, waarbij de hoofdverdachte F.D. (53) uit Ieper negen maanden effectief moet uitzitten en een boete van 1000 euro kreeg. Dat meldt Het Nieuwsblad.



De diefstallen vonden voornamelijk plaats in november 2021, toen personeel van de Van Marcke-vestiging in Ieper opmerkte dat er veel lege verpakkingen in de winkel lagen. Camerabeelden toonden hoe F.D. dure producten uit hun verpakkingen haalde en slechts goedkope artikelen afrekende aan de kassa. Deze praktijken gebeurden herhaaldelijk in zowel de winkels in Ieper als Kortrijk.

Tijdens het proces gaf F.D. slechts één diefstal toe. Zijn advocaat betoogde dat het onduidelijk was wat hij met de uit de verpakkingen gehaalde goederen deed, aangezien hij nooit iets zichtbaar wegstopte. Ondanks dit verweer werd F.D. schuldig bevonden aan een deel van de diefstallen. Zijn twee medeplichtigen, die niet aanwezig waren bij de rechtszitting, kregen respectievelijk zes maanden gevangenisstraf en een boete van 600 euro, en drie maanden gevangenisstraf met een boete van 240 euro.

Bron: Het Nieuwsblad

Publicatiedatum: