Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wonder Creativity Festival onthult eerste hoogtepunten 2024 editie

Wonder is het festival dat creatief talent uit heel België samenbrengt in een ontdekkingsparcours doorheen Kortrijk UNESCO City of Design, van 17 oktober tot 3 november 2024.

Na een geslaagde editie in 2023 met meer dan 11.000 bezoekers, lanceert het design festival een nieuw ambitieus programma. WONDER brengt dit jaar op 28 locaties meer dan 50 exposities en installaties van 300 ontwerpers of artiesten, meer dan 25 bedrijven en ook heel wat betrokken onderwijsinstellingen, artistieke- en jeugdorganisaties.



"Kortrijk is een kweekvijver voor ondernemerschap, creativiteit en innovatie en in Wonder komen al die elementen samen. Maar dit festival reikt verder dan onze stad. Meer dan 300 ontwerpers en artiesten zetten er hun visie voor een betere toekomst neer. Zoals 'We are the next generation' in de Budafabriek: veelbelovende jonge ontwerpers in product design, architectuur, grafisch ontwerp en game design, onder meer van onze hogeschool Howest", aldus Vincent Van Quickenborne, burgemeester Kortrijk.

Ruth Vandenberghe, eerste schepen bevoegd voor Stadsmarketing, voegt toe: "Wonder is een uniek festival, omdat ideeën en projecten van zowel kunstenaars, ontwerpers, studenten, burgers als bedrijven, scholen en organisaties samenkomen en verbonden worden. Een creatief concept dat aantrekt, want vorig jaar waren er al dubbel zoveel bezoekers als in 2022. Ook vanaf 17 oktober verwachten we weer duizenden bezoekers in de binnenstad, want dit jaar vallen er nog meer ontwerpers en locaties te ontdekken. Passeer zeker eens langs het stadhuis, waar er spectaculaire kleurrijke visuals van de laatstejaarsstudenten Bachelor Devine worden geprojecteerd."



5 hoogtepunten uit het programma

  1. Starlight Shine, textielpaviljoen in de Patria, Grote Markt Kortrijk, door Victor Verhelst in samenwerking met 6 Vlaamse textielbedrijven in opdracht van Designregio Kortrijk en Fedustria.
  2. Cycles of Design expositie, bundelt Belgische inspirerende cases rond circulair productdesign, Paardenstallen Kortrijk.
  3. We are the Next Generation expositie, Budafabriek Kortrijk.
  4. Hack the Materia, installatie door Nortstudio i.s.m. bedrijven Ledro Powder Coatings en Blue Label, powered by Designregio Kortrijk.
  5. Pick my Flower, groepstentoonstelling in een oud koetshuis.

Meer informatie:
Wonder Creativity Festival
056 51 91 83
[email protected]
www.wonderkortrijk.be

Publicatiedatum: