Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Little Greene introduceert ‘Double Drenching’

De manier waarop kleur in huis wordt gebruikt is radicaal veranderd. De afgelopen jaren heeft Little Greene gezien hoe de designtrend 'Colour Drenching' ruimtes transformeert.

Voor sommigen betekent 'Colour Drenching' een grote stap voorwaarts, weg van het traditionele gebruik van kleur in een ontwerp. Deze manier van 'drenchen', oftewel onderdompelen, waarbij een kamer geheel in één enkele kleur wordt gehuld – van muren en plafonds tot houtwerk en plinten – heeft bewezen het zelfvertrouwen in het gebruik van kleur in huis enorm te vergroten. Het brengt nieuwe mogelijkheden om te experimenteren met kleur in het interieur.



'Double Drenching' is de term die Little Greene gebruikt voor het drastisch transformeren van een ruimte door twee of meer verwante kleuren op alle oppervlakken aan te brengen, voor een nog verbluffender resultaat. Deze nieuwe aanpak biedt de mogelijkheid om kleuren te combineren die normaal gesproken niet samen in een kleurenschema worden gebruikt. Traditioneel worden tonale variaties van enkel één kleur gebruikt voor een harmonieuze uitstraling, bijvoorbeeld door drie sterktes van een neutrale tint toe te passen op de muur, het houtwerk en het plafond. Bij 'Double Drenching' varieert de kleur in tint in plaats van sterkte; hierbij worden kleuren gecombineerd uit dezelfde kleurfamilie die qua intensiteit gelijk zijn, maar verschillende ondertonen hebben. Bijvoorbeeld groentinten aan verschillende uiteinden van het kleurenspectrum, zoals een blauwachtig groen dat naast een geelachtig groen wordt gebruikt op verschillende oppervlakken binnen een ruimte.

Door kleuren te gebruiken die dicht naast of bij elkaar liggen op de Little Greene Colours of England kleurenkaart (in plaats van de tonale tinten erboven of eronder), zien we combinaties zoals 'Hopper' tegenover 'Citrine', 'Mid Azure Green' naast 'Deep Space Blue' en 'Tivoli' met 'Blue Verditer' en 'Woad'.

"Het is altijd fascinerend om te zien hoe het kleurvertrouwen en het kleurgebruik in de loop van de tijd verandert. In de afgelopen jaren is het besef van de impact van kleur op de sfeer van een ruimte exponentieel gegroeid. Sinds de introductie van de 'Colour Drenching' aanpak in 2021, hebben we gezien dat klanten afstappen van traditionele kleurschema's en diepe- en middentinten omarmen van vloer tot plafond en alles daartussenin, waardoor echt boeiende, uitnodigende ruimtes zijn gecreëerd. 'Double Drenching' is een uitbreiding van dit kleurvertrouwen, waarbij het concept wordt omgezet in een zeer creatieve, hoogwaardige en genuanceerde benadering van decoratie," aldus Ruth Mottershead, Creative Director van Little Greene.

Meer informatie:
Little Greene
www.littlegreene.nl

Publicatiedatum: