Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Na het Verenigd Koninkrijk is nu ook België aan de beurt

Carpetright vraagt faillissement aan van zestien Belgische winkels

Carpetright België heeft het faillissement aangevraagd en stopt onmiddellijk met al zijn activiteiten. De 65 werknemers van het bedrijf werden gisteren (maandag 2 september) geïnformeerd tijdens een korte bijeenkomst op het hoofdkantoor. Alle 16 winkels van de vloerbekledingsketen zijn gesloten. Ook de webshop is offline.


Foto: Dreamstime.

Het faillissement komt niet geheel onverwacht. Het Britse moederbedrijf van Carpetright kwam eerder dit jaar in moeilijkheden en werd overgenomen, wat leidde tot de sluiting van honderden winkels in het Verenigd Koninkrijk en het verlies van duizenden banen. Hoewel de Belgische directie eerder had verzekerd dat deze problemen geen impact zouden hebben op de Belgische tak, blijkt nu dat deze garanties ongegrond waren.

Vakbondsvertegenwoordiger Johan Van Loon van ACV Puls bevestigde dat de situatie al geruime tijd precair was, met de meeste Belgische winkels die verlieslatend waren. Hij benadrukte dat het concept van Carpetright, dat zich voornamelijk richtte op vloerbekleding, achterhaald was in een markt waar concurrenten zich steeds meer op bredere woonconcepten en decoratie focussen.

Op de website van Carpetright staat te lezen dat de winkels en de webshop gesloten zijn en dat er binnenkort meer informatie zal volgen over de afhandeling van lopende bestellingen. Het bedrijf geeft aan momenteel niet in staat te zijn om op e-mails of telefoontjes te reageren.

Bron: VTR NWS

Publicatiedatum: