Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Showroom van Empel Collections ondergaat metamorfose

Ron van Empel: 'Hippe trends laten we aan anderen over, wij doen ons ding'

In het pittoreske Est heeft Ron van Empel van Empel Collections, een ware transformatie gerealiseerd. Zijn showroom, dat gespecialiseerd is in exclusieve verlichtingsontwerpen en consultancy, heeft een complete metamorfose ondergaan die naadloos aansluit bij de unieke stijl van de collectie. "Onze collectie is inderdaad 'anders dan de meeste'. We volgen niet zozeer de hippe trends, maar blijven trouw aan onze eigen stijl," vertelt Ron.


Foto boven de situatie ten tijde van de aankoop, daaronder de metamorfose die het pand heeft ondergaan.

De verbouwing van het pand was een ingrijpend project. "De gevel heeft een totale make-over gekregen. Wat eerst een doorsnee jaren 50 gebouw was, heeft nu een country chic'-uitstraling met nieuwe schuiframen, luiken en een echte veranda. Mijn tijd in Amerika heeft zeker invloed gehad op het ontwerp. Het zou nu zomaar het meest Amerikaanse pand van Nederland kunnen zijn!"


Een blik in de showroom van Empel Collections.

Achter de opvallende oranje deur van Empel Collections bevindt zich de showroom, waar klanten de handgemaakte verlichting kunnen bewonderen. "Naast de showroom hebben we ook een werkplaats waar we de lampen maken, een kantoor en een magazijn. En aangezien mijn woonhuis direct naast de showroom ligt, ben ik in staat om klanten bijna dag en nacht te ontvangen," legt Ron uit.



Collages van de 'chique moderne' verlichting (boven) en traditionele lampen.

Empel Collections staat bekend om zijn exclusieve collectie verlichting in zowel traditionele als hedendaagse stijlen. "Ieder detail is bespreekbaar, inclusief persoonlijke ontwerpen. Veel van onze klanten bevinden zich in de VS en het VK," zegt Ron. Naast de eigen collectie beschikt het bedrijf ook over een uitgebreide afdeling met vintage en unieke lampen. "Ongeveer 85% van mijn orders komt uit het buitenland," voegt hij nog toe.


Vintage meubels en een paar kasten van eigen hand.

Meer informatie:
Empel Collections
exclusive lighting designs & consulting
Wethouder van Akenstraat 1
4185 NC EST
+31 085 773 20 83
[email protected]
www.empelcollections.com