Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Advertorial

Slapen als nooit tevoren: wat maakt een matras écht comfortabel?

Je hebt vast weleens een nacht slecht geslapen. Dan merk je al snel hoe dit je lichaam en je hersenen beïnvloedt. Je bent moe, hebt geen energie en geen kracht en je bent heel snel overprikkeld. Dat is ontzettend vervelend, maar het laat wel zien waarom een goede nacht slaap zo belangrijk is. Nu heb je niet altijd invloed op je eigen slaap, soms heb je gewoon te veel aan je hoofd om lekker te kunnen slapen. Iets waar je wel invloed op hebt, is de kwaliteit van je matras. Een goed matras maakt lekker slapen een heel stuk makkelijker. Maar hoe weet je nou wat een goed matras is? Welke factoren zijn van belang? En wat maakt een matras nou echt comfortabel? Je leest het hier!

De vraag naar bedden groeit. Zeker als het gaat om speciale bedden met ondersteunende kenmerken zoals zorgbedden. Uit een slaaponderzoek in Duitsland blijkt dat steeds meer mensen op zoek zijn naar een zorgbed. Maar ook voor mensen die nog niet toe zijn aan een zorgbed is een goed matras heel belangrijk. Natuurlijk zodat je lekker kunt slapen, maar ook zeker zodat je lichaam gezond en fit blijft.


© Dreamstime.

Een ondersteunend matras
Bij matrassen is het van groot belang dat ze voldoende steun bieden voor je lichaam. Natuurlijk is comfort belangrijk, maar een matras moet ook goed voor je zijn. En wat dan heel belangrijk is, is dat het matras je lichaam ondersteunt. Je ruggengraat moet in de juiste positie gehouden worden, er moet niet te veel druk ontstaan en het matras mag niet doorzakken. Zo kun je namelijk flinke klachten krijgen aan je rug, nek, schouders en andere gewrichten. Kies daarom voor een ergonomisch en ondersteunend matras. Een M line matras is hiervoor zeer geschikt.

Niet te warm, niet te koud
Smaken verschillen, dat wist je al lang. Maar een onderwerp waarover de meningen zeer sterk verdeeld zijn, is de ideale temperatuur om lekker te kunnen slapen. De een heeft het 's nachts liever wat frisser en de ander slaapt het liefst onder een lekker dik en warm dekbed. Er is geen goed of fout, maar je wilt natuurlijk wel een matras dat is afgestemd op jouw voorkeur. Het materiaal waar het matras van gemaakt is, is dan van belang. Latex en traagschuim zijn materialen die heel goed zijn voor het afvoeren van warmte.

Testen, testen en nog eens testen
Door te lezen over matrassen kun je heel veel leren. Je leert over de verschillende mogelijkheden en het is zeker belangrijk om je goed te informeren voordat je een matras koopt. Maar met woorden op papier kun je natuurlijk niet ervaren hoe een matras aanvoelt. Daarom is het belangrijk om ook eropuit te gaan als je gaat shoppen voor een nieuw matras. Kom langs bij de showroom van HBeds en ervaar de verschillende matrassen zelf. Ga er eens op liggen, kijk hoe het voelt en vergelijk de verschillende opties. Dit is veruit de beste manier om jouw droom matras op de kop te tikken. Je weet het namelijk pas echt als je er zelf op hebt gelegen.

Publicatiedatum: