Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bedwantsen bijten als je slaapt

Bedwantsen zijn sinds de jaren 90 een groeiend probleem in Nederland, deels door hun resistentie tegen bestrijdingsmiddelen en door toegenomen reizen. Deze kleine, bruine insecten, die zich voeden met bloed, kunnen ongemerkt je huis binnensluipen. Het Algemeen Dagblad geeft een aantal tips.



Voorkomen: Bedwantsen verstoppen zich vaak in matrassen, lattenbodems en bedombouwen. Zet je koffer nooit op of onder het bed; gebruik in plaats daarvan een kofferrek of plaats je koffer in de badkamer. Bij thuiskomst, inspecteer je kleding grondig op mogelijke bedwantsen.

Herkenning: Bedwantsen zijn ongeveer vijf millimeter groot en hebben een bruine kleur. Ze verstoppen zich in donkere, warme plekken en komen 's nachts tevoorschijn om te bijten. Symptomen van een bedwantsenplaag zijn rode, jeukende bultjes.

Bestrijding: Het wordt afgeraden om zelf chemische middelen te gebruiken. In plaats daarvan, schakel een gecertificeerd bestrijdingsbedrijf in via de Nederlandse Vereniging Plaagdiermanagement Bedrijven of het Platform Plaagdierbeheersing voor een veilige en effectieve aanpak.

Bron: AD

Publicatiedatum: