Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Forse tegenslag voor Mariska Jagt: miljoenenproject (z)onder stroom

"En een oplossing komt er, daar ben ik van overtuigd", reageerde interieurontwerpster Mariska Jagt van Yume Atelier vijf maanden geleden nog. Helaas is de werkelijkheid anders en de kans heel groot dat het miljoenenproject, de realisatie van ONE Villa Hotel Domburg, niet door gaat. Reden? Geen elektriciteit...


De landelijke netcongestie heeft de realisatie van ONE Villa Hotel Domburg keihard geraakt. Noodgedwongen ligt de bouw stil. INZET: MARISKA JAGT

Direct aan zee, midden in de Domburgsche duinen zou een luxueus hotel met 20 exclusieve wellness-hotelsuites verrijzen. Een stijlvol gebouw dat op zou gaan in het omliggende Zeeuwse landschap alsof het altijd al zo is geweest. Maar de ambitieuze plannen voor het nieuwe luxe hotel Zonneduin/ONE Villa zijn van de baan. Een aansluiting op het elektriciteitsnet lijkt de komende tien jaar niet haalbaar, waardoor het project tot stilstand is gekomen. "We kunnen niet zo lang wachten", verklaart projectontwikkelaar Ko van Garderen in een interview met de PZC de moeilijke beslissing om het project te annuleren.


Tevergeefs wordt gewacht op een toezegging van de netbeheerder voor de elektra-aansluiting die nodig is.

Met grootse visies wilden Van Garderen en zijn zakenpartner Martin Dekker het meest exclusieve hotel van Nederland realiseren op wat zij beschouwen als het mooiste plekje van het land. Na zeven jaar van intensieve voorbereiding en meerdere aanpassingen in het ontwerp, was in 2023 eindelijk een definitief plan klaar voor een hotel dat zou bestaan uit twintig super-de-luxe suites, het eerste hotel in Zeeland dat zou voldoen aan een vijfsterrenniveau. Kort na de sloop van het oude Zonneduin in juni 2023, begonnen de voorbereidingen voor de nieuwbouw. Echter, tijdens de initiële bouwfase in juli ontvingen de ontwikkelaars het verontrustende nieuws dat een aansluiting op het elektriciteitsnet vanwege netcongestieproblemen niet gegarandeerd kon worden.

Ondanks een korte voortzetting van het werk in de hoop op een oplossing, moest de bouw uiteindelijk worden gestaakt. Bezoekers van het strand en het omliggende Nehalenniagebied worden nu geconfronteerd met een onafgemaakte bouwlocatie. Een groot bord bij het project kondigt nu aan dat het project is geannuleerd: 'GEEN STROOM = GEEN PROJECT'. De teleurstelling is groot bij Van Garderen, die spreekt over een verloren kans voor wat het mooiste project van Nederland had moeten worden. Nu rest er slechts een bouwput die, zonder elektriciteitsaansluiting, voor onbepaalde tijd zal blijven bestaan.




Artist impressions van de hotelsuites. Foto Christie's International Real Estate

De financiële impact is aanzienlijk, met meer dan een miljoen euro geïnvesteerd in de ontwikkeling, bovenop de kosten voor de aankoop van het oude hotel. Ondanks deze tegenslag, staat Vastgoedontwikkeling VG-D niet op het punt van omvallen. Van Garderen benadrukt in het interview met de PZC dat het nieuwe hotel een duurzaam karakter zou hebben, volledig zonder gas, in tegenstelling tot het oude Zonneduin dat jaarlijks 25.000 kuub gas verbruikte. De frustratie over het gebrek aan medewerking van overheidswege is groot, vooral omdat de infrastructuur voor elektriciteitsvoorziening, inclusief een nieuwe kabel en transformator, al was aangelegd.

Dit onverwachte obstakel heeft ook gevolgen voor binnenhuisarchitect Mariska Jagt, die de inrichting van de hotelsuites voor haar rekening zou nemen. Het afblazen van het project betekent dat zij een belangrijke opdracht misloopt. Het nieuws is een bittere pil voor alle betrokkenen, die hadden gehoopt op een succesvolle realisatie van dit unieke hotelproject in Domburg.