Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Investeerder neemt meerderheidsbelang in badkamerketen X²O voor verdere expansie

De Europese investeerder Waterland heeft een meerderheidsbelang genomen in X²O, de omni-channel retailer van badkamers en sanitair in de Benelux.

X²O werd in 2004 opgericht door de Belgische ondernemer Jan Ollevier, die als pionier in België een innovatief value-for-money B2C-concept introduceerde en de eerste showrooms in Nederland opende. In 2016 investeerde Vendis Capital via zijn tweede fonds in X²O en ondersteunde het managementteam bij een snelle expansie in België en Nederland, zowel offline als online. Onlangs breidde het bedrijf uit naar Duitsland met de opening van de eerste showrooms. Om de sterke groei naar meer dan 50 showrooms te ondersteunen, implementeerde de groep een nieuw ERP-systeem en baat het een ultramodern en duurzaam logistiek distributiecentrum uit.



Waterland neemt een meerderheidsaandeel in X²O, met de strategie om de verdere internationale expansie te ondersteunen. Zowel Vendis als Jan Ollevier behouden een beduidend minderheidsbelang naast Waterland. Voor Vendis is de deal al de derde investering uit het fonds van € 450 miljoen Vendis IV, dat eerder dit jaar werd opgehaald.

Peter Demets, CEO van X²O sinds 2018, over het nieuwe partnerschap: "We kijken ernaar uit om deze nieuwe groeifase met Waterland in te gaan. Ons bedrijf heeft aanzienlijke ervaring in het samenwerken met investeerders om belangrijke mijlpalen te bereiken, en we zijn ervan overtuigd dat Waterland de ideale partner voor ons is gezien hun track record en strategische aanpak. Dit zorgvuldig overwogen partnerschap zorgt voor continuïteit, waardoor we onze aanwezigheid verder kunnen uitbreiden en onze klanten uitzonderlijke waarde en ervaringen kunnen blijven bieden."

De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.

Meer informatie:
X²O
www.x2o.nl

Publicatiedatum: