Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Een mix van Japanse tradities en Franse verfijning'

Space Copenhagen ontwerpt restaurant en bar

In de bruisende Toranomon Hills Tower in Tokio heeft de Deense ontwerpstudio Space Copenhagen Apothéose, een nieuw restaurant en bar met 40 zitplaatsen, tot leven gebracht. Deze onderneming, geleid door Michelin Chef Keita Kitamura, combineert Japanse culinaire tradities met Franse verfijning. Het interieurontwerp van Space Copenhagen creëert een uitnodigende sfeer die zowel elegantie als duurzaamheid weerspiegelt.

Foto's: Joachim Wichmann.

Bij binnenkomst in Apothéose treffen gasten een op maat gemaakt, sculpturaal host-station in een ruime hal die doorloopt in een gezellige borrellounge. De lounge is voorzien van eikenhouten tafels en mosgroene Loafer Chairs van &Tradition, tegenover aardse terracotta tegels en semitransparant textiel in natuurlijke tinten. De verbinding van het restaurant met het buitenterras versterkt de biologische sfeer.

De doorgang naar het restaurant is bekleed met verduisterde messing panelen en heeft een opvallende dubbele deur met een geschulpte motief. Binnen biedt een levendige open keuken een prachtig uitzicht op de skyline van Tokio, in contrast met de rustige, meditatieve sfeer van het restaurant. Het ontwerp bevat licht hout, krijtachtige pleisterwanden en elegante materialen zoals grijs Nuance leer en stoffen van Dedar.

Belichting speelt een belangrijke rol, met draagbare Como lampen van &Tradition en speelse armaturen van Michael Anastassiades die een warme, intieme sfeer creëren. Peter Bundgaard Rützou en Signe Bindslev Henriksen van Space Copenhagen beschrijven Apothéose als een verfijnde ruimte van ambachtelijke elegantie, met als doel een unieke en intieme eetervaring te bieden.

Toranomon Hills verandert van een zakendistrict in een levendig gebied voor gemengd gebruik. Space Copenhagen ontwierp ook Hotel Toranomon Hills, met het Le Pristine Tokyo restaurant.

Over Space Copenhagen
Opgericht in 2005 door Signe Bindslev Henriksen en Peter Bundgaard Rützou, staat Space Copenhagen bekend om haar Poetic Modernism aanpak, waarbij klassieke en moderne elementen in balans worden gebracht. De studio creëert hoogwaardige interieurs voor hotels, restaurants en particuliere woningen wereldwijd en werkt samen met toonaangevende fabrikanten om veelgeprezen meubels en designstukken te produceren.

Meer informatie:
Space Copenhagen
[email protected]
www.spacecpf.dk

Publicatiedatum: