Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vanwege inbreuk op toiletspoelinrichting

Geberit Groep wint rechtszaak tegen VDS

Geberit Groep, een producent van sanitaire systemen, is houder van een octrooi en een modelrecht voor de "Sigma 01"-bedieningsplaat. Voordelig Design Sanitair (VDS) bood sinds begin 2024 soortgelijke bedieningsplaten aan onder vermelding "voor Sigma01", waarmee zij inbreuk maakte op deze rechten. Hoewel VDS het product na sommatie van de website verwijderde, bleef het aanbod via Google Links en Pinterest zichtbaar. De voorzieningenrechter heeft VDS verboden verdere inbreuk te maken op het octrooi en wijst nevenvorderingen eveneens toe. Dat meldt Boek9.nl.



De Geberit Groep, gespecialiseerd in sanitaire systemen, heeft een rechtszaak gewonnen tegen Voordelig Design Sanitair (VDS) vanwege inbreuk op hun octrooi en modelrecht. VDS bood bedieningsplaten aan onder de naam "Sigma01 bedieningsplaat voor Sigma," wat inbreuk maakte op Geberits EP2045405B1 octrooi en hun Sigma 01 model. Na een sommatie verwijderde VDS de producten van hun website, maar de aanbiedingen bleven via Google Links en Pinterest beschikbaar. De rechter heeft VDS nu verboden om verder inbreuk te maken en opgelegd om informatie te verstrekken over de inbreukmakende producten, deze terug te roepen en te vernietigen, evenals de proceskosten van €10.000 te vergoeden.

Lees hier de complete uitspraak.

Publicatiedatum: