Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geen Beste Koop onder geteste boxsprings

De boxspring is misschien wel het populairste bed in Nederland, meldt de Consumentenbond. "Hij is er in diverse soorten en maten. Van spotgoedkoop tot peperduur. We hebben onze test vernieuwd en dat heeft een nieuwe winnaar opgeleverd", aldus de consumentenorganisatie.

Als beste uit de test komt de Auping Original, volgens de bond een boxspring die goed scoort op elk testonderdeel. "Je hebt zeer veel mogelijkheden om deze boxspring aan te passen aan je eigen wensen. Maar hij is niet goedkoop."
Op 2 staat Curvy - Teddy van Dekbed-discounter en de derde plaats is voor Dunvik van Ikea.



Geen Beste Koop
Opvallend in het onderzoek is dat er geen Beste Koop is. "Dit komt doordat er geen echte aanraders zijn bij de goedkopere boxsprings. Een 'goedkope' boxspring kost tussen de €1000 en €1400 voor de versie van 180x200 cm. In die prijsklasse is het hoogste testoordeel een 6,9.
Verder kunnen de prijzen voor boxsprings flink verschillen en zijn ze lastig op te zoeken. Dat komt doordat je boxsprings vaak helemaal kunt aanpassen naar je eigen wensen. Bij sommige boxsprings kun je bijvoorbeeld het hoofdbord weglaten en bij andere niet. Voor het testoordeel maakt dat niet uit, maar voor de prijs wel. Dus onze richtprijzen zijn niet altijd voor precies hetzelfde product."

Bron: Consumentenbond

Publicatiedatum: