Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'De magie van slapen laten zien'

Geeuwen, uitstrekken, je knus onder de deken nestelen en in een heerlijk verkwikkende slaap vallen. Of juist urenlang wakker liggen, piekeren, lijden aan slapeloosheid of slaapwandelen. Het komt allemaal aan bod in de tentoonstelling Slaap in Kunsthal Kade in Amersfoort. "We willen, via de beeldende kunst, de magie van slapen laten zien", zegt tentoonstellingsmaker Judith van Meeuwen in een interview met De Telegraaf.


Foto ter illustratie. © Katarzyna Bialasiewicz | Dreamstime.com


Judith van Meeuwen, tentoonstellingsmaker, presenteert een nieuwe expositie rondom het thema slaap. Van Meeuwen benadrukt dat slaap een onderwerp is dat iedereen raakt en veel interesse wekt, mede door de impact ervan op welzijn en gezondheid. De tentoonstelling neemt bezoekers mee door de verschillende fasen van slaap, van sluimerslaap tot diepe slaap en de droomslaap. Kunstwerken variëren van installaties die uitnodigen om onder een plaid te kruipen, tot klassiekers zoals Andy Warhols film "Sleep". Ook de duistere kanten van slaap worden belicht, met werken die nachtmerries en slaapwandelen verbeelden.

Bron: De Telegraaf

Publicatiedatum: