Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Risico op achterstand of zelfs verdwijning door concurrentie

Retailers moeten fors meer investeren in verduurzaming, digitalisering en personeel

SEO Economisch Onderzoek, dat onafhankelijk economisch onderzoeken uitvoert in opdracht van overheid en bedrijfsleven, heeft onderzoek gedaan naar de investeringsbehoeften van de Nederlandse retailsector met het oog op de uitdagingen en kansen die voortkomen uit de transities verduurzaming, digitalisering, en talentontwikkeling. Het is uitgevoerd in opdracht van sociale partners in de retailsector, onder regie van Stichting 3xM.

Uit het onderzoek blijkt dat de retailsector extra investeringen ter waarde van 1,2 procent van de omzet per jaar nodig heeft om de "Triple Transformation" (verduurzaming, digitalisering en talentontwikkeling) te realiseren. Zonder deze investeringen lopen vooral kleinere retailers het risico om achter te blijven, wat kan leiden tot economische en sociale gevolgen zoals werkloosheid en verlies aan concurrentievermogen.



Voor dit onderzoek is gebruikgemaakt van een combinatie van kwantitatieve analyses, scenario-ontwikkeling en literatuuronderzoek. Data werd verzameld uit openbare bronnen aangevuld met inzichten uit eerdere studies van onder andere McKinsey en de Europese Commissie.

Bekijk hier het complete rapport.

Publicatiedatum: