Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

“Werkgevers pas op: in de zomer gaan veel medewerkers nadenken over een nieuwe baan"

Uit data van Google Trends blijkt dat de meeste mensen hun baan opzeggen in januari en september. Waarom juist deze maanden? De vakantie wordt gebruikt om na te denken over wat je nu echt wilt.

"September is dé sollicitatiemaand", zegt Jeroen Glas, co-founder van Interieur Carrière. "In september zeggen veel medewerkers hun baan op. Wij verwachten dat na de zomer veel vacatures op Interieur Carrière komen. Inmiddels is ons bestand uitgegroeid tot meer dan 500 werkzoekenden en dit tikt nu al hard door tijdens de vakantie. De arbeidsmarkt is krap, dus medewerkers hebben veel keuze om een switch te maken."


Foto ter illustratie: Dreamstime.

Wat betekent dit voor werkgevers?
Voor werkgevers betekent dit dat september een cruciale maand is in een markt die toch al wat harde klappen krijgt. Met veel medewerkers die na de zomer een nieuwe richting kiezen, kan dit leiden tot onverwachte personeelswisselingen. Dit biedt echter ook een kans om nieuw talent aan te trekken dat klaar is voor een frisse start.

"Met de juiste aanpak en timing kunnen interieurbedrijven deze periode benutten om hun teams uit te breiden en te versterken", aldus Mark Timo. Zorg ervoor dat je organisatie klaar is om de beste professionals te verwelkomen. Guus van Maarschalkerweerd voegt hier nog aan toe, "Gebruik al je resources. Laat zien wie je als bedrijf bent en uit wat voor mensen je team bestaat. Een bedrijf is meer dan de werkzaamheden die ze doen, iets wat zó belangrijk is voor mensen die een nieuwe carrière zoeken."

Meer informatie:
Interieur Carrière
www.interieurcarriere.nl

Publicatiedatum: