Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kwetsbare groepen in Azië bezorgen Ikea nieuwe Mävinn collectie

Ikea bundelt de krachten met maatschappelijke ondernemingen in Azië voor de nieuwe, limited Mävinn-collectie. De collectie staat in het teken van de kleurrijke, gevlochten en geweven producten zoals manden, kleden en kussenhoezen. Elk product is handgemaakt en hierdoor uniek, waardoor het een persoonlijk tintje aan je interieur geeft. Het is de tweede collectie die Ikea onder deze naam – waaronder alle samenwerkingen met maatschappelijke ondernemingen vallen – uitbrengt. Met deze samenwerkingen creëert het Zweedse woonwarenhuis banen voor vrouwen en kwetsbare groepen in regio's waar dit het hardst nodig is. Voor deze nieuwste Mävinn-collectie is samengewerkt met lokale bedrijven uit Bangladesh, India en Jordanië. De Mävinn-collectie is vanaf september verkrijgbaar in alle winkels.



Kleurrijk haakwerk uit India
Vrolijk je slaapkamer op met de gestreepte bedsprei en maak het af met de bijpassende kussenhoes. Of kruip onder de kleurrijke plaid als je een avond knus op de bank zit. Deze producten zijn gemaakt door een sociale onderneming in India die werkgelegenheid creëert voor voornamelijk vrouwen, die naast werknemer ook aandeelhouder zijn in het bedrijf. De stippen op de zwarte bedsprei – die ook als tafelloper gebruikt kan worden – zijn met de hand gehaakt voordat ze op de stof worden genaaid. Dit gebeurt bij een Indiaas bedrijf dat plattelandsvrouwen, die ver van de arbeidsmarkt staan, opleidingen biedt in ambachtelijke technieken. Maak je kamer helemaal af met planten die je ophangt in de plantenhanger, vervaardigd met macramétechniek. Deze worden geproduceerd door een onderneming die producten maakt van natuurlijke afvalmaterialen, waaronder notendoppen en schors.



Duurzaam handwerk uit Bangladesh
De kleurrijke juten producten uit de Mävinn-collectie zorgen voor warmte in je interieur. Ze worden gemaakt door een sociale onderneming uit Bangladesh die gespecialiseerd is in het met de hand maken van producten. Hierbij wordt uitsluitend gebruikgemaakt van kledingafval en natuurlijke vezels zoals bananenvezel. De juten vloerkleden en manden zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en kleuren. De mand met oortjes is perfect om als kattenmand te gebruiken. De vloerkleden met kleurrijke details geven je woon- of slaapkamer een knusse uitstraling. De loper met gehaakte stippen brengt sfeer in de hal of keuken, en het kleed in bloemvorm – die ook leuk is om aan een muur op te hangen – fleurt iedere ruimte op.



Vrolijke prints uit Jordanië
De speelse kussenhoezen met kattenprint en blokmotief zijn gemaakt door een onderneming uit Jordanië die als doel heeft banen te creëren voor vluchtelingen uit Syrië. De integratie tussen vrouwelijke vluchtelingen en lokale vrouwelijke ambachtslieden wordt bevorderd door ze traditionele ambachtelijke vaardigheden te leren. De klavertjes, kattenoogjes en -neusjes worden met de hand op de kussenhoezen geborduurd.

Meer informatie:
Ikea
www.ikea.nl

Publicatiedatum: