Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Arte-rups ontpopt tot zijdevlinder'

Zijde voegt een elegante touche toe, of het nu als jurk wordt gedragen, als laken wordt gebruikt of op de muur wordt gebruikt. Met de Wild Silk-collectie van Arte wordt zijde omgetoverd tot wandbekleding, waarbij luxueuze materialen je interieur verrijken met diepe, natuurlijke tinten.



Een symbiose van zijde en katoen
Een van de sterren uit de Wild Silk-collectie is het Katia Silk dessin. Deze muurbekleding bestaat uit een samenspel van 80% handgesponnen Katia-zijde en 20% katoen. De oorsprong van die zijde gaat terug tot in de cocon van de wilde zijdevlinder. De korte, zachte draden van de cocon vormen namelijk de basis van de stof en worden gesponnen tot dikke, onregelmatige garens. De onregelmatigheid van de zijde zorgt voor een verrassend patroon. Door de zijde te verweven met katoen krijg je een resultaat met een mat-glanseffect waar je uren naar kunt blijven staren.

Pure elegantie
De wandbekleding Pure Silk is een voorbeeld van de rijke couture die Arte keer op keer aflevert. Dit weelderige dessin komt voort uit 100% echte zijde. In dit stuk werden draden van verschillende diktes geïntegreerd, wat samen met de ongelijke knobbels van de inslagdraad een authentiek patroon veroorzaakt. Dit staaltje uitstekend vakmanschap gebruikt Katia-zijdegarens om een subtiele glans aan het geheel te geven, met een prachtig resultaat dat in verschillende schakeringen te verkrijgen is.

Handgewoven goud
Het dessin Ghicha Silk uit de Wild Silk-collectie ontstaat door het zorgvuldig weven van zijde. De gebruikte zijde is voornamelijk afkomstig van de Indiase inheemse wilde zijderupsen. Deze koninklijke stof wordt tijdens een arbeidsintensief proces handmatig gesponnen, waardoor je in de wandbekleding kleine onregelmatigheden kan ontwaren. Dat lijken misschien foutjes, maar zijn eigenlijk net wat het patroon zo authentiek en natuurlijk maakt.



Meer informatie:
Arte
www.arte-international.com

Publicatiedatum: