Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Productiebedrijf komt met tal van nieuwigheden op VAKdagen

Boxspring Design Roosendaal zoekt hoger segment op

Bij Boxspring Design Roosendaal zijn ze klaarwakker. Het productiebedrijf van Peter de Kock zet een nieuwe koers in. Tijdens de Najaarsvakdagen in De Woonindustrie zal veel duidelijk worden. De dit jaar precies 15 jaar actieve onderneming gaat de breedte in, waarbij meer dan ooit het hogere slaapsegment wordt aangetikt. Geen slapende honden wakker maken is er niet bij, want iedereen mag weten welke richting het Brabantse slaapbedrijf opgaat.


Peter de Kock poseert voor zijn bedrijfspand in Roosendaal, bij een vrachtauto van het designlabel PUUR. FOTO WONEN360.NL

Terwijl Peter de Kock zijn bezoek in zijn kantoor ontvangt, wordt er juist voor het pand een vrachtauto met hout gelost. Boxspring Design Roosendaal is nog een van de weinige productiebedrijven die alles in eigen huis fabriceert. "Al wordt het door alle regelgeving en hogere loonkosten wel steeds moeilijker", geeft De Kock toe. "Ik verwacht dat we op een gegeven moment bepaalde doelgroepen niet meer kunnen bedienen en de allergoedkoopste bedden - waarvan we er gelukkig weinig verkopen - alleen nog in lagelonenlanden kunnen maken. Voorlopig is dat niet aan de orde, want de Nederlandse consument heeft nog steeds geld over voor een kwalitatief goed product. Daarnaast beschikken we als Boxspring Design Roosendaal over een team fijne collega's waarvan het merendeel al vele jaren in dienst is."

Leuke plus

Volgens De Kock is het eerste half jaar prima verlopen. "Ik ben best wel tevreden. In vergelijking met 2023 hebben we een leuke plus gemaakt. Opvallend daarbij is wel dat we minder orders hebben geschreven, maar wel een hogere omzet hebben gerealiseerd. Met name in het hogere segment hebben we meer boxsprings verkocht. Die doelgroep komt minder snel in de financiële problemen, dat merk je.
Ook hebben we veel meer hoog-laagbedden verkocht. Je ziet vaak dat ouderen hun groter huis inruilen voor een kleiner appartement en dan gelijk een goed 'zorgbed' aanschaffen voor in hun levensbestendige slaapkamer. Mede daardoor zien we de vraag naar hoog-laagbedden toenemen. Wij maken ze al sinds 2015, leveren die ook geheel naar wens van de klant, dus op maat en indien noodzakelijk binnen 2 weken. Op dat gebied komen we met een nieuw hoog-laagmodel, ook weer als beklede boxspring, dat middels een afstandbediening op de rem kan worden gezet."

Label PUUR
Boxspring Design Roosendaal merkte evenals vele branchegenoten dat het winkelbezoek eind mei, begin juni flink terugliep. De consument gaf de zomervakantie, die voor veel huishoudens duurder uitpakte, duidelijk voorrang. "Wij moeten het vooral van het eerste en vierde kwartaal hebben. Rond de zomer gebeurt er ook meer in en rond de tuin, is men weekeinden weg of op vakantie, dan is men niet met slapen bezig. Gezien alle ontwikkelingen in de markt hebben we besloten om een nieuwe koers te gaan varen, waardoor we onze boxsprings nog breder in de markt gaan zetten om een nog bredere doelgroep aan te spreken. Met ons label PUUR gaan we het hogere segment bedienen. De detaillist is niet bang om duurdere producten te verkopen, zolang de prijskwaliteit in orde is."


Nieuwe boxspring Wenen in de PUUR-collectie.

Op de VAKdagen in Nieuwegein zullen de eerste vernieuwde modellen worden getoond. Onder meer elektrisch bedienbare boxsprings voorzien van een lineaire motor, die sterker is dan een duomotor. Verder gaat het label PUUR ook Talalay latex-toppers aanbieden, gemaakt van natuurlatex (dat goed ventileert), ook weer bedoeld voor het hogere segment.

Nieuwe label: REIN
Tevens ziet een compleet nieuw label het levenslicht: REIN. Met natuurlijke bedden gaan we nog een level hoger. "Dit concept bestaat voor 100% uit natuurlijke producten, dus geen polyethers of koudschuimen, maar wel katoen, wol, paardenhaar enz. De vraag vanuit de markt is er, dus daar willen we aan voldoen. Er zijn in ons land niet veel partijen die enkel met natuurlijke producten werken. Feit is dat niet iedereen € 20.000,- over heeft voor bijvoorbeeld een Hästens. Hiervoor is een samenwerking aangegaan met Hans de Jong die destijds het merk Merens ontwikkeld en geproduceerd heeft. Momenteel is hij ook importeur van het merk Candia. Hij heeft alle kennis en ervaring, waardoor wij het wiel niet opnieuw hoeven uit te vinden en direct kunnen gaan produceren. Samen gaan we een heel mooi product wegzetten, dat we eveneens tijdens de VAKdagen zullen presenteren en ook dit jaar al leverbaar wordt."

Nieuwe stoffencollectie
Naast dit alles komt Boxspring Design Roosendaal ook met een nieuwe stoffencollectie, waarbij natuurlijke tinten de boventoon voeren. Verder wordt een nieuwe matrassenlijn van acht verschillende producten gepresenteerd, waarbij de toplagen onderling uitwisselbaar zijn. "Die zullen veelal volgens private label aangeboden worden. Vanuit dealers is daar veel vraag naar en daar spelen we op in", aldus De Kock, die het succesvolle bedrijf 15 jaar geleden oprichtte.
"Tot 2015 groeide de onderneming gestaag", zegt hij als hem gevraagd wordt om terug te blikken, "vanaf 2016 maakten we een groeispurt door die ik niet had zien aankomen. We kregen steeds meer klanten die steeds breder inkochten. De coronaperiode heb ik als zeer hectisch ervaren, waarbij we zoveel verkochten dat we het moeilijk bij konden benen, terwijl de inkoopkosten maar bleven stijgen. We hebben de klanten zo goed mogelijk proberen te bedienen, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Wat dat betreft, ben ik blij dat we nu in een rustiger vaarwater zijn beland en we weer normale levertijden van maximaal vier weken aan kunnen houden."

Meer informatie:
Boxspring Design B.V.
Rucphensebaan 51
4706 PH Roosendaal
Tel 0165-549404
[email protected]
www.boxspringdesign.nl