Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Service niet waarmaakt, verschil je onvoldoende van anderen"

Twentse Beddenfabriek in staat van faillissement

Op 22 augustus 2024 heeft de rechtbank Almelo de firma Twentse Beddenfabriek B.V. officieel failliet verklaard. Het bedrijf, dat bekend stond om de verkoop van hoogwaardige bedden en matrassen, is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 80245544. De rechtbank heeft Nick Leferink benoemd als curator om het faillissement af te handelen.

Het faillissement omvat ook Boxspring Slaapcomfort, een dochteronderneming van de Twentse Beddenfabriek, die eerder dit jaar al in het nieuws kwam vanwege de sluiting van twee vestigingen.

Begin 2022 breidde Boxspring Slaapcomfort uit met een nieuwe locatie op het Woonplein in Enschede, terwijl er ook een vestiging in Almelo werd geopend. Deze snelle expansie bleek echter een stap te ver. "We hadden al een zaak in Ambt Delden, en de uitbreiding bleek gekkenwerk," vertelde mede-eigenaar Robert Smit in juli jl. in een interview met dagblad Tubantia.

De extra locaties zorgden voor te veel druk op het bedrijf, waardoor de service aan klanten leed. "De bedden die we verkochten waren en zijn goed, maar de service kon beter. We hadden te weinig medewerkers om onze klanten overal goed te helpen. Je wil je onderscheiden met aandacht voor de klant en een bed dat compleet op maat wordt samengesteld. Als je die service niet kan waarmaken, dan verschil je onvoldoende van de anderen."

Het bedrijf besloot daarom terug te keren naar de basis, met de sluiting van de vestigingen in Enschede en Almelo als gevolg. De oorspronkelijke winkel in Ambt Delden bleef echter open en vormde het hart van de bedrijfsactiviteiten.

Inmiddels zijn we een maand verder en is het bedrijf failliet verklaard. Het is nog onduidelijk wat de verdere plannen van de curator zijn met betrekking tot de activa van het bedrijf.

Meer informatie:
Twentse Beddenfabriek B.V. |
Boxspring Slaapcomfort
Langenhorsterweg 16
7495 RD Ambt Delden
074 - 357 92 52
[email protected]
www.boxspringslaapcomfort.nl