Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wooninfluencer Miranda: 'Je wordt ontzettend blij van interieurtrend dopamine decor'

'De trend die je momenteel in interieurland ziet, past helemaal in mijn straatje. Hij heet dopamine decor en je wordt er ontzettend blij van. En dat is precies het idee!", schrijft Wooninfluencer Miranda. "Omarm kleur en craziness in je woonkamer, want waarom ook niet?'.



'Misschien ken je de term dopamine niet', vervolgt Miranda. 'Het is een stofje in het lichaam van mensen en dieren dat voor een gevoel zorgt van geluk, genot, blijdschap en welzijn. Klinkt goed toch?

Met de woontrend dopamine decor streef je er naar om die positieve gevoelens op te roepen met je interieur. Het is niet toevallig dat hier nu behoefte aan is. Er zijn heftige dingen in de wereld aan de hand en veel mensen hebben stress door persoonlijke omstandigheden. Een beetje vrolijkheid is heel welkom! Daarnaast zagen we sinds een tijd heel veel interieurs in hele natuurlijke tinten, niet voor niets ook wel sad beige genoemd. Als tegenreactie daarop kwam kleur weer terug in de woonkamer.

Het woordje decor is gewoon de Engelse vertaling van inrichting. Samen maakt dit dus de interieurtrend dopamine decor', legt ze uit.

Opvallende kleuren
Dopamine decor is een interieurstijl die draait om opvallende kleuren, bijzondere accessoires, en gedurfde patronen. De stijl kenmerkt zich door het gebruik van veel en felle kleuren, zoals neon, en accessoires zoals discobollen en unieke kandelaars. Grafische patronen en onconventionele keuzes, zoals een geverfd plafond of kleurrijke kozijnen, maken ook deel uit van deze trend. Hoewel de stijl "more is more" benadrukt, kun je het rustig aan doen door stap voor stap items toe te voegen. Het belangrijkste is dat je een interieur creƫert waar jij je gelukkig bij voelt.



Lees hier het complete artikel.

Publicatiedatum: