Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

INretail wil €400 miljoen extra voor impuls winkelgebieden

Met een werkbezoek van BBB Tweede Kamerlid Marieke Wijen-Nass aan Tilburg hebben INretail en MKB Nederland gisteren hun pleidooi voor behoud van de regeling Impulsaanpak Winkelgebieden kracht bijgezet. INretail wil dat het huidige kabinet nog eens €400 miljoen investeert in deze succesvolle regeling.

Verschillende vertegenwoordigers van de binnenstad van Tilburg en de centrum manager organiseerden samen met INretail en MKB-Nederland korte presentaties, een wandeling door het centrum en ontmoetingen met ondernemers. Dankzij een bijdrage uit de regeling Impulsaanpak Winkelgebieden kon Tilburg plannen realiseren die het centrum toekomstbestendiger maken. Marcel Evers van INreetail: 'Dankzij de Impulsaanpak Winkelgebieden gaan transformatie projecten van start die anders vanwege het niet rondkomen van de financiering op de plank blijven liggen. Nu kan werk worden gemaakt van leefbaardere binnensteden."

<<<<<<<< V.l.n.r.: Marcel Evers (INretail + platform De Nieuwe Winkelstraat), Stefan Postma (beleidsmedewerker Tweede Kamer BBB), Marieke Wijen-Nass (Tweede Kamerlid BBB), Samantha van Rooij (binnenstad manager Tilburg) en Petra Tiel (beleidsadviseur retail MKB-Nederland)

Minder winkelmeters, meer woningen
Sinds de start van de Impulsaanpak Winkelgebieden in 2022 konden in 29 dorpen en steden dankzij de regeling verbeterprojecten starten. Na drie toekenningsronden wordt met alle plannen 87.000 m2 winkelruimte gesaneerd, wordt €50 miljoen geïnvesteerd in de openbare ruimte en worden meer dan 4.000 woningen gerealiseerd, waaronder 1.600 sociale huurwoningen en 1.700 betaalbare woningen. In november wordt duidelijk over welke projecten en plaatsen de laatste in totaal €22 miljoen euro wordt toegekend.

400 miljoen extra

INretail lobbyt voor het behoud van de Impulsaanpak Winkelgebieden. Zij heeft het kabinet gevraagd €400 miljoen vrij te maken, omdat de bodem in zicht is. Het vorige kabinet heeft €100 miljoen geïnvesteerd. Dat leidde dankzij cofinancieringsbijdragen van marktpartijen tot een totale investering van een half miljard euro in projecten die centrumgebieden toekomstproof maken. Er zijn veel meer aanvragen dan budget en daarom verdient deze succesvolle regeling een doorstart.

Meer informatie:
INretail
www.inretail.nl

Publicatiedatum: