Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Metamorfose voor sfeerloze peeskamertjes in gevangenis Vught

De privékamers voor het bezoek zonder toezicht (BZT) in de Penitentiaire Inrichting (PI) Vught zijn grondig gerenoveerd. De oude kamers, vaak aangeduid als peeskamertjes, werden als sfeerloos ervaren en stimuleerden niet het gewenste gesprek of intimiteit, aldus de gevangenis.


Foto's: Penitentiaire Inrichting (PI) Vught.

Om het bezoek aangenamer te maken voor zowel gedetineerden als hun partners, zijn de kamers opgeknapt met een nieuw likje verf, sfeervolle verlichting en comfortabele meubels. De vernieuwde kamers bieden nu een kleurrijk interieur en de mogelijkheid om koffie te zetten. Deze verbeteringen zijn bedoeld om de bezoekervaring te optimaliseren, wat volgens medewerkers en bezoekers al merkbaar is.



In de BZT-kamers kunnen gedetineerden en hun partners eens per maand anderhalf uur zonder toezicht samen zijn, in tegenstelling tot regulier bezoek waar altijd beveiligingspersoneel aanwezig is en lichamelijk contact beperkt is tot een korte begroeting. Dit type bezoek speelt een belangrijke rol in het re-integratieproces van gedetineerden door hen te helpen een sterke band met hun partner te behouden. Dit sociale vangnet kan bijdragen aan een succesvolle terugkeer in de samenleving en vermindert de kans op recidive.

Bron: Omroep Brabant

Publicatiedatum: