Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoe mode het werk van interieurdesignicoon Kelly Wearstler beïnvloedt

Mode beïnvloedt het werk van interieurdesignicoon Kelly Wearstler. Ze legt uit hoe haar passie voor mode naadloos overgaat in haar interieurontwerpen. Ze haalt inspiratie uit mode-items zoals schoenen en handtassen, die ze vertaalt naar texturen en vormen in meubels en interieurdecoraties. Dat vertelt ze in een interview met Bazaar.


Foto ter illustratie: Dreamstime.

Tevens benadrukt ze dat mode en interieurdesign voortkomen uit dezelfde creatieve bronnen en dat beide disciplines persoonlijkheid en emotie uitstralen. Wearstler gebruikt mode als een katalysator in haar ontwerpbenadering, waarbij ze speelt met contrasten en elementen uit verschillende tijdperken en stijlen combineert.

Daarnaast spreekt ze over haar fascinatie voor modegeschiedenis en het werk van invloedrijke ontwerpers zoals Elsa Schiaparelli en Yayoi Kusama, evenals haar steun voor jonge, innovatieve modeontwerpers die duurzaamheid en individualiteit omarmen. Mode, volgens Wearstler, beïnvloedt niet alleen wat ze draagt, maar ook haar ontwerpproces en visie, waarbij ze verwijst naar de impact van iconische merken en hedendaagse modehuizen op haar werk.

Bron: Bazaar

Publicatiedatum: