Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Van de Hansgrohe Groep

AXOR Citterio siert badkamers in exclusieve nieuwe Bulgari Hotels

In de afgelopen drie jaar heeft de iconische juwelier Bulgari zijn collectie internationale hotels uitgebreid met drie nieuwe metropolen: Tokio, Rome en Parijs. Antonio Citterio's eigen AXOR Citterio collectie, afgewerkt in chroom, is te vinden in elk van de badkamers van de hotels.

Tokio
Het Bulgari Hotel Tokio ligt bovenop een wolkenkrabber in het bruisende Yaesu 2-Chome North District en biedt een panoramisch uitzicht dat reikt van de mystieke tuinen van het keizerlijk paleis beneden tot de skyline van de stad en de berg Fuji aan de horizon. Binnenin onthult de ruimte 'de meer vrouwelijke dimensie van de Japanse cultuur', zoals architect Patricia Viel uitlegt. Regionale elementen zoals tempelachtige spitsbogen, handgemaakt hinoki meubilair en een selectie stoffen van eeuwenoude textielmakers uit Kyoto vormen een aanvulling op karakteristieke Italiaanse accenten zoals vintage Bulgari designstukken en meubilair dat deels door Citterio zelf is ontworpen. Een levendig palet van oranje saffraan, zwart en iepenhout - een materiaal dat diep geworteld is in de plaatselijke cultuur - versterkt de sfeer.

In de badkamers voor de gasten creëren eenvoudige, hoekige vormen en golvende oppervlakken een sfeer die onmiskenbaar royaal is, maar wel geïnspireerd door het Japanse gebod tot terughoudendheid, eenvoud en comfort. Een achromatisch mengsel van Italiaanse steen vormt de achtergrond voor warme hinoki houtaccenten, subtiele kleurspatten en -natuurlijk- armaturen uit de AXOR Citterio collectie in chroom. Met zijn neutrale maar briljante afwerking en sterke elementaire vormen, maakt de collectie een gedurfd statement terwijl het naadloos aansluit bij het huwelijk tussen Japans en Italiaans design van het hotel.

Rome
Gehuisvest in een rationalistisch gebouw van Vittorio Ballio Morpurgo en recht tegenover het oude Mausoleum van Augustus en het Ara Pacis monument, had het Bulgari Hotel Roma geen andere keuze dan een episch eerbetoon te zijn aan de geboortestad van het merk. Binnen dompelen adembenemende Murano kroonluchters, een caleidoscopische mix van Italiaanse stenen en een medley van onberispelijke Italiaanse accessoires gasten onmiddellijk onder in een ambiance van totale luxe.

De badkamers voor de gasten zijn een masterclass in Italiaanse elegantie, variërend tussen complexe tapijten van contrasterende steentexturen, monochrome marmerpartijen - groen uit Brazilië, geel uit Iran, rood uit Soedan - en met de hand ingelegde mozaïeken met historische meesterwerken van Bulgari. Het algemene effect is een buitengewone evocatie van de Romeinse geschiedenis, van de baden van Caracalla en de waardering van keizer Augustus voor exotische materialen tot de ontwerptradities van Bulgari en het Rome van de 20ste eeuw. De AXOR Citterio collectie in chroom zet deze traditie voort tot in het heden. Door zijn monumentale vormen, modernistische proporties en tijdloze oppervlak voelt de collectie zich helemaal thuis in deze opmerkelijke ode aan de Eeuwige Stad.

Parijs
Gelegen in de gouden driehoek van Parijs, op een steenworp afstand van de belangrijkste monumenten en elitehotels van de stad, belichaamt het Bulgari Hotel Paris een ongedwongen maar compromisloze benadering van luxe - overgoten met de onmiskenbare Bulgari spirit - die zich onderscheidt van de massa. Vanaf de buitenkant creëert de minimalistische gevel van traditioneel Parijs metselwerk en twee verdiepingen, palazzo-achtige ramen onmiddellijk een aura van serene pracht. Deze sensibiliteit wordt binnen voortgezet, met sierlijke interieurs van gelakt eucalyptushoutwerk, verfijnd steenwerk en meesterlijke lak, perkament en stro inlegwerk, aangevuld met een smaakvolle mix van zijde, linnen en kasjmier.

Gasten die genoeg hebben van het uitzicht op de Eiffeltoren naast hun bed in de Bulgari Paris vinden een waardig toevluchtsoord in hun badkamer. Crèmekleurig marmer, matglazen wandlampen en schitterende chromen versieringen creëren een sfeer van ongedwongen elegantie. Deze sfeer vindt een ideale aanvulling in de precieze, eigentijdse vorm en klassieke chroomafwerking van AXOR Citterio bij de douche, het bad en de wastafel.

Meer informatie:
Hansgrohe Groep
www.hansgrohe-group.com

Publicatiedatum: