Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'AI interieurontwerp is niet slimmer dan wij mensen zijn'

AI-interieurontwerp maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om nieuwe ontwerpideeën te creëren door bestaande beelden en gegevens te combineren. Aaron van Bindsbergen van noranora.design legt aan het platform JAN uit dat AI, door zijn toegang tot een enorme database van afbeeldingen, nieuwe ontwerpen kan genereren door elementen van verschillende bestaande ontwerpen te combineren. Dit proces verloopt snel en efficiënt, wat AI een waardevol hulpmiddel maakt voor interieurontwerpers, aldus Van Bindsbergen.



De populariteit van AI in interieurontwerp komt voort uit zijn vermogen om ontwerpers te ondersteunen door inspiratie en ideeën te leveren zonder uitgebreide technische vaardigheden te vereisen. "De resultaten zijn verbluffend, omdat AI zeer snel en efficiënt kan werken. Toch is het niet slimmer dan wij mensen zijn, hoewel dat misschien soms wel zo lijkt", aldus Aaron.

Hoewel AI niet kan vervangen wat ontwerpers zelf doen, zoals het schetsen en voelen van materialen, biedt het waardevolle hulp bij het verfijnen en verbeteren van ontwerpen.

Bron: JAN

Publicatiedatum: