Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Beurs heeft nu al een plaats veroverd op de Duitse beurzenmarkt'

Hometex Winter legt de focus op woning- en huishoudtextiel

Hometex Sommer (voorheen ABK OPEN) begon in juni 2011 als kleine vakbeurs met 30 aanbieders op 3.000 vierkante meter expositieruimte in Halle/Westfalen. Inmiddels is Hometex Sommer de belangrijkste vakbeurs voor woningtextiel en slaapsystemen in de DACH-regio, met meer dan 160 aanbieders en 430 merken in 2 beurshallen en ruim 20.000 vierkante meter expositieruimte in het nieuwe beurscentrum Bad Salzuflen. In de zomer van 2024 vonden meer dan 2.300 vakbezoekers hun weg naar het expositiecentrum en ook relevante Duitse inkoopverenigingen zoals Garant, MZE, Musterring en Katag presenteerden zich met eigen stands.

Vanwege de grote vraag en de veranderingen in het beurslandschap als gevolg van het coronavirus, werd in 2022 ook Hometex Winter (voorheen ABK OPEN Home) gelanceerd. Aanvankelijk "slechts" gepland als vervanger van de geannuleerde Heimtextil in Frankfurt en IMM in Keulen, heeft Hometex Winter nu al een plaats veroverd op de Duitse beurzenmarkt.

Zowel leveranciers als bezoekers van de twee industriebeurzen worden steeds internationaler. Iets minder dan een kwart van de 162 exposanten in de zomer van 2024 kwam uit andere Europese landen, waarvan 12 uit Nederland en België. Ruim 13% van de vakbezoekers en inkopers voor woning- en huishoudtextiel kwam uit andere Europese en niet-Europese landen. We verwelkomden ook tal van retailers uit Nederland en België.

Hometex Winter wordt dit najaar voor de vierde keer in Bad Salzuflen gehouden. Op 20 en 21 november zullen voornamelijk fabrikanten van hun nieuwe collecties presenteren. Naast bed-, badlinnen en dekens is dit keer ook het aantal leveranciers van klassiek woningtextiel al vloerbedekking en raambekleding aanzienlijk toegenomen.

Meer dan 100 leveranciers en dienstverleners met 200 merken zullen hun goederen presenteren op een oppervlak van ongeveer 16.000 vierkante meter. "We kunnen nu al een zeer hoog aantal inschrijvingen melden en hal 20 van het expositiecentrum zal naar verwachting in 2024 volgeboekt zijn", zegt ABK-directeur en organisator Thomas Fehr. Er is bewust voor gekozen om de beurs niet uit te breiden naar een tweede hal naar het voorbeeld van het zomerevenement van dit jaar. "De positionering van de twee beurzen Hometex Zomer en Hometex Winter is duidelijk zichtbaar", legt Thomas Fehr uit. Dit betekent dat leveranciers uit de sectoren slaapsystemen, boxsprings en ledikanten zich vooral richten op de maand juni. Voor de textiel is de situatie anders: "Op een paar uitzonderingen na staan vertegenwoordigers uit de segmenten bed- en badlinnen en woningtextiel in november voor u klaar". Het productportfolio wordt aangevuld met leveranciers uit de woningtextielsector, zoals gordijnen en vloerbedekking. Voor het eerst zullen ook leveranciers van dag- en nachtkleding hun nieuwe producten in november presenteren. De inkoopverenigingen Katag, Musterring en Garant zullen ook hun productassortiment presenteren aan hun leden en geïnteresseerden.

Uit Nederland en België zullen Essenza, Beddinghouse, Kayori - Three Lilies, Heckett Home en Beluga en Riviera Beds (met het merk "ROYAL DREAM" bij Garant) hun nieuwe collecties presenteren.

Natuurlijk is naast de beurs ook het ontmoeten en socializen met collega's belangrijk. Het ruime cateringgedeelte en het beursfeest op woensdagavond bieden hiervoor tijd en ruimte.

Hometex Winter compact:
- COMPETENTIE: bedtextiel, badgoed, tafellinnen, kant-en-klare gordijnen, vloerbedekking en NIEUW dag- en nachtkleding in één beurshal op 16.000 m²

- Meer dan 100 EXPOSANTEN: Ruime beursstands - inspirerende ruimteconcepten

- WAAR VOOR UW GELD: Gratis toegang - gratis parkeren - betaalbare hotels

- ZORGENVRIJ: Gratis catering van 's ochtends tot 's avonds.

- EVENING EVENT: Ontspannen beursfeest op woensdagavond met entertainment en heerlijk eten

- OPENINGSTIJDEN: 20 november 2024 van 09.00 - 18.00 uur (gevolgd door beursfeest),

21 november 2024 van 09.00 - 17.00 uur.

- GRATIS REGISTRATIE: Registreer u via ons registratieportaal op www.hometex.de "Gratis registreren".

Meer informatie:
Hometex Winter
www.hometex.de

Publicatiedatum: