Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Matrassenfabrikant gaat bij akkoord naar 3000 fysieke winkels

Tempur wil met overname van Mattress Firm concurrentie uitschakelen

Matrassenfabrikant Tempur Sealy International wil de detailhandelaar Mattress Firm overnemen voor 4 miljard dollar, een stap die gericht lijkt op het elimineren van toekomstige concurrentie. Uit een document dat door een rechter in Texas is vrijgegeven, blijkt dat de CEO in een presentatie aan de raad van bestuur in mei 2022 aangaf dat de overname Tempur Sealy zou helpen "toekomstige concurrentie te elimineren" en "te blokkeren".


Foto: Dreamstime.

De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) heeft vorige maand een rechtszaak aangespannen om deze overname te blokkeren. De FTC maakt zich zorgen over de mogelijke negatieve effecten op concurrentie, hogere prijzen voor consumenten, en mogelijk banenverlies onder productiemedewerkers. Als de deal doorgaat, zou Tempur Sealy meer dan 2300 fysieke winkels van Mattress Firm toevoegen aan zijn portfolio, waardoor het gecombineerde bedrijf wereldwijd ongeveer 3000 winkels zou hebben.

Bron: Marketscreener

Publicatiedatum: