Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fabrikant moet kinderbedden terugnemen vanwege risico op beknelling

Een gerenommeerd familiebedrijf dat al meer dan 80 jaar actief is, heeft een terugroepactie aangekondigd voor drie van zijn ledikantmodellen: Balka, Yodi en Dylan. Deze modellen, populair vanwege hun functionele, trendy en betaalbare ontwerp, blijken een potentieel gevaar te vormen voor jonge kinderen. Het gaat hierbij om producten van het Canadese meubelbedrijf South Shore Furniture.


Dylan.

De terugroepactie van South Shore Furniture is verder uitgebreid naar extra modelnummers en bestellingsnummers van het Balka-ledikant. De betrokken ledikanten zijn te identificeren door het modelnummer en bestellingsnummer op het etiket aan de binnenkant van de bodem aan één uiteinde van het ledikant. Het specifieke probleem dat aanleiding geeft tot deze terugroepactie betreft de afstand tussen sommige spijlen van het ledikant, die tussen de 3 mm en 5,5 mm te breed is. Deze afwijking kan leiden tot een gevaarlijke opening, waardoor het risico op beknelling voor het kind ontstaat.

Hoewel het bedrijf tot op heden geen meldingen van incidenten of letsels in Canada heeft ontvangen, wordt consumenten toch sterk aangeraden om het gebruik van de betrokken ledikanten onmiddellijk te stoppen. Klanten kunnen contact opnemen met South Shore Furniture Ltd. om een volledige terugbetaling te ontvangen.

Meer informatie:
South Shore Furniture
www.southshorefurniture.com

Publicatiedatum: