Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Positief nieuws vanuit Amerika: detailhandelsverkopen stijgen flink

De Amerikaanse detailhandelsverkopen zijn in juli aanzienlijk gestegen, zo bleek donderdag uit cijfers van de overheid. De verkopen stegen met 1,0 procent, een flinke toename ten opzichte van juni, toen de verkopen na een herziening met 0,2 procent daalden. Eerder werd voor juni een stabiele ontwikkeling gerapporteerd. Op jaarbasis namen de detailhandelsverkopen in juli met 2,7 procent toe, wat aanzienlijk hoger is dan analisten hadden verwacht.



Daling in werkloosheidsaanvragen
Tegelijkertijd daalde het aantal nieuwe aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen in de Verenigde Staten sterker dan verwacht, volgens gegevens van het Amerikaanse ministerie van Arbeid. Het aantal nieuwe aanvragen kwam uit op 227.000, een daling van 7.000 ten opzichte van de voorgaande week. De verwachting lag op 235.000 aanvragen. Het cijfer van een week eerder werd herzien naar 234.000, ten opzichte van de eerder gemelde 233.000.

Terugval in industriƫle productie
Daarentegen liet de industriƫle productie in de Verenigde Staten in juli een scherpere daling zien dan verwacht, aldus de Federal Reserve. De productie daalde met 0,6 procent, na een stijging van 0,3 procent in juni. Eerder werd voor juni een stijging van 0,6 procent gerapporteerd. Economen hadden voor juli een daling van slechts 0,1 procent verwacht. De capaciteitsbenutting daalde van 78,4 procent in juni naar 77,8 procent in juli, terwijl men rekende op een benutting van 78,5 procent. Voor juni werd de capaciteitsbenutting eerder vastgesteld op 78,8 procent.

Vertrouwen huizenbouwers daalt
Ook het vertrouwen onder Amerikaanse huizenbouwers is in augustus verder gedaald. Dit bleek donderdag uit data van de National Association of Home Builders. De NAHB-huizenindex daalde van 41 in juli naar 39 deze maand. Het cijfer voor juli werd licht neerwaarts bijgesteld van een eerder gemelde stand van 42. NAHB wees op een gebrek aan betaalbare huizen en zag terughoudendheid bij kopers als gevolg van de hoge rente en hoge huizenprijzen. Als de index lager dan 50 is, dan beoordelen huizenbouwers de verkoopomstandigheden als negatief.

Publicatiedatum: