Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Interieur met knipoog naar het water'

SMEELE Design kleedt onlangs geopende Restobar Vista Rotterdam aan

Ingrid en Henrie van der Heijden hebben op 15 juli 2024 Restobar Vista in Rotterdam geopend. Het is het tweede restaurant van het paar, dat ook eigenaar is van sterrenrestaurant Vista in Willemstad. Gasten tafelen er met een uniek uitzicht over het water van de Nieuwe Maas, de Erasmusbrug en de skyline van Rotterdam. Gezichten van de nieuwe zaak zijn chef Kimmo Geus en gastvrouw Nikki Bijtenhoorn.

Vista staat voor het weidse uitzicht over het water, voor weidsheid in gastvrijheid en in culinair genieten en voor vrijheid. Voor hun tweede Vista kozen SVH Meesterkok Henrie en gastvrouw Ingrid van der Heijden voor de formule van een restobar: een à la carte-kaart met hoogwaardige bites en gerechten in een ongedwongen sfeer en met aandacht voor goede wijnen. Restobar Vista ligt op de begane grond van gebouw De Rotterdam op de Wilhelminapier op de Rotterdamse Kop van Zuid. Het restaurant biedt plaats aan 60 personen plus 10 aan de eetbar.


Foto's: Lyan von Furth.

Kimmo Geus en Nikki Bijtenhoorn
De nieuwe zaak wordt gerund door chef Kimmo Geus (28) en gastvrouw Nikki Bijtenhoorn (22). Henrie van der Heijden: "Kimmo is al langere tijd mijn souschef in Willemstad en werkte eerder als souschef bij topzaken als Meliefste in Wolphaartsdijk, Perceel in Capelle aan den IJssel en Parkheuvel in Rotterdam. Ook onze dochter Nikki heeft haar sporen liggen in Vista Willemstad en zij en Kimmo gaan onze Rotterdamse zaak volgens onze filosofie runnen. Maître-sommelier is Pieter van Hoof, hij heeft veel ervaring bij toprestaurants in de regio Eindhoven en Rotterdam. Onze basis blijft in Willemstad, maar de eerste maanden zijn we vrijwel dagelijks in Rotterdam om de zaak mee op te bouwen."



Interieur met knipoog naar het water
Voor het interieurontwerp is net als in Willemstad gekozen voor Jeroen Smeele van SMEELE Design. Hij ontwierp een zacht, licht en stijlvol interieur met de tinten blauw en roze in de hoofdrol en waarin het blauw verwijst naar het water. Ingrid van der Heijden: "Het water komt terug in de blauwtinten van de wandbekleding en de stoffering van de stoelen. De halfronde banken zijn bekleed met zachtroze stoffering en verder komen beide tinten subtiel op tafel terug in waterglazen en sideplates en meer prominent in diverse accessoires. Eyecatchers zijn de bijzondere langwerpige witte hanglampen in de vorm van spindels, de bloemboeketten en het meubel waarop we de kazen presenteren.

Zittend aan de eetbar kijk je direct de open keuken in, waardoor de bar ook een chef's table is. Voor private dining is het achterste deel van het restaurant geschikt, hier is plaats voor maximaal 20 personen. We zijn ook heel blij met het terras; hier kun je al tafelend genieten van een van de mooiste uitzichten over het water en Rotterdam."



Meer informatie:
SMEELE Design
www.smeeledesign.com

Restobar Vista
Holland Amerikakade 104
3072 MC Rotterdam
www.vistarotterdam.nl

Publicatiedatum: