Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Allereerste biologisch afbreekbare PET-vilt stoel'

Het traditionele Duitse bedrijf KÖHL brengt zijn duurzaamheid naar een hoger niveau met de nieuwe KÖHL KLEAN vergaderstoel. Naar eigen zeggen is dit de allereerste biologisch afbreekbare PET-vilt schaal stoel.



Consequent duurzaam handelen en voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van design en zitcomfort - dat was het doel achter de ontwikkeling van de KÖHL KLEAN. Het centrale element is de PET-VILT zitschaal, die op het eerste gezicht indruk maakt met zijn elegante lijnen en hoog zitcomfort. Het gebruikte materiaal met PrimaLoft Bio is uniek en wordt voor de allereerste keer toegepast in vergaderstoelen. PrimaLoft Bio is een revolutionair polyester waarvan de vezels worden omgezet in biomassa zonder dat er andere milieubelastende stoffen ontstaan. Dankzij een nieuw vezelbehandelingsproces worden de onvermijdelijke vezelresten die tijdens het productie- en recyclingproces ontstaan, afgebroken door micro-organismen en vervuilen ze het milieu dus niet langer met schadelijke microplastics.



"De KLEAN maakt voor mij ook een heel persoonlijke droom waar: ik wilde altijd al een product ontwikkelen en realiseren dat zich in het centrum van een e cyclus bevindt. Daarin zijn we geslaagd", zegt KÖHL-productontwerper Marcin Fijalkowski.

De ecologische constructie van de vergaderstoel zonder lijm zorgt voor maximale recycleerbaarheid van de overige materialen zoals bekledingsmaterialen, frames, schroeven en de multiplexzitting, waarbij een keuze gemaakt kan worden van 100% gerecyclede materialen.

Meer informatie:
KÖHL GmbH
Paul-Ehrlich-Str. 4
63322 Rödermark
+49 6074 928-0
www.koehl.com

Publicatiedatum: