Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoe kies je de juiste televisiekast?

Ben je op zoek naar de perfecte televisiekast, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan zijn wij er om je te helpen! Aangezien we toch gemiddeld zo'n 2 tot 3 uur per dag televisie kijken en een televisiekast prominent in onze woonkamer aanwezig is, is het dus wel prettig dat je kiest voor een model die niet alleen praktisch en groot genoeg is, maar die ook past binnen de rest van het interieur. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat een mooie televisiekast een wereld van verschil kan maken in je interieur.

Een functionele toevoeging aan je interieur

Een televisiekast is niet alleen een praktische oplossing om je televisie en andere elektronica op te bergen, maar vaak ook een belangrijk onderdeel van het interieur van je huis. Logisch dus dat je goed na wilt denken over de keuze die je maakt. Gelukkig is de keuze vandaag de dag enorm en kunnen we online net als een abonnement voor internet thuis, ook verschillende aanbieders voor meubels met elkaar vergelijken. Sterker nog, de meeste grote partijen hebben zelfs een 3D model op de website staan, waardoor je dus een goede inschatting kunt maken van hoe het tv meubel er in de praktijk uit komt te zien. Hoe handig is dat?

De grootte en indeling van de televisiekast

Een televisiekast moet natuurlijk wel groot genoeg zijn om je televisie op te kunnen zetten. Toch is dit niet het enige waar je rekening mee moet houden, vooral niet wanneer je ook direct op zoek bent naar wat extra ruimte om je spullen op te kunnen bergen en misschien ook nog wat leuks bij op het kastje te zetten. Kijk dus eerst naar de afmetingen van je televisie en kijk ook hoeveel ruimte je hebt op de plek waar je deze neer wilt zetten. Stel dat je ook wilt overstappen van internet provider, dan is het wel handig dat je eerst even de postcodecheck internet doet om te kijken welke mogelijkheden er zijn, maar ook kijkt welk type modem je krijgt. Het kan namelijk zijn dat KPN een groter modem levert dan bijvoorbeeld Ziggo. Deze moet dan wel in je kastje passen, aangezien je liever niet in het zicht wilt hebben.

Materiaalkeuze en kleur

Het type meubel en ook het formaat is natuurlijk niet het enige waar je over na moet denken. Zo spelen ook de materiaalkeuze en kleur een belangrijke rol in de uiteindelijke keuze. Logisch, want de kleur en ook het materiaal hebben namelijk een flinke invloed op de uitstraling van je interieur. Stel dat je een prachtige fauteuil van Zara Home hebt, dan wil je wel dat ook de tv kast hier bij past. Reden genoeg dus om hier goed over na te denken en niet overhaast een beslissing te nemen. Stel dat je veel hout in huis hebt, dan kun je het beste kiezen voor een houten tv meubel. Heb je wat meer een industriƫle look, dan kan een robuuste kast met rvs frame net even een wat betere keuze zijn. Ook de kleur van de televisiekast is belangrijk. Ga je voor een neutrale kleur die goed past bij de rest van je interieur of durf je te gaan voor een opvallende kleur die als eyecatcher fungeert in je huis?

Prijs en kwaliteit

We blijven Nederlanders, dus ook de prijs moet goed zijn natuurlijk! Toch is het niet verstandig om te gaan voor de laagste prijs, maar wel voor een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. Kijk bijvoorbeeld goed naar de kwaliteit van het materiaal en ook de afwerking ervan.