Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Advertorial

Een douchecabine of toch liever een inloopdouche?

Heb je een grote badkamerrenovatie gepland of twijfel je of je de badkamer anders wilt inrichten? Een belangrijke keuze waar veel mensen tegenaan lopen is die tussen een inloopdouche en een douchecabine. Beide opties hebben hun eigen voor- en nadelen. Benieuwd welke optie in jouw geval het meest geschikt is? Wij geven je graag meer informatie!



De voordelen van een inloopdouche
Een inloopdouche is tegenwoordig zeer populair. Deze optie oogt luxe en zorgt ervoor dat je lekker veel ruimte hebt tijdens het douchen. Bovendien is dit ook makkelijk met schoonmaken, omdat er minder randen en kieren zijn die je hoeft te poetsen. De glazen douchewanden zijn dan ook zeer eenvoudig schoon te houden.

Vanwege de vele voordelen, geven veel mensen de voorkeur aan een inloopdouche. Maar je moet hier uiteraard wel voldoende ruimte voor hebben. Wil je een inloopdouche laten plaatsen? Houd er dan bovendien rekening mee dat ook de vloer van de badkamer aangepast moet worden. Er moet namelijk een opstaande rand komen en de vloer moet volledig waterdicht zijn, zodat al het water het doucheputje in stroomt.

De voor- en nadelen van een douchecabine
Een douchecabine heeft als voordeel dat het aanzienlijk minder ruimte in beslag neemt. Je hebt wellicht iets minder ruimte tijdens het douchen, maar de ruimte die overblijft kun je in een kleine badkamer vaak goed benutten. Een ander voordeel van een douchecabine is dat de rest van de badkamer minder snel nat wordt en dat het water direct wegstroomt. Bovendien is een douchecabine relatief eenvoudig te plaatsen. Het nadeel van een douchecabine is dat het lastiger schoon te maken is. Daarnaast heb je minder ruimte bewegingsvrijheid tijdens het douchen.

Inspiratie opdoen
Hopelijk heeft dit artikel je geholpen om een keuze te maken tussen een douchecabine en inloopdouche. Wil je inspiratie opdoen voor je nieuwe badkamer? Kijk dan eens op de webshop van Tegeldepot.nl. Deze webshop biedt veel benodigdheden voor in de badkamer aan, maar heeft ook handige productfoto's die als inspiratie kunnen dienen. Daarnaast heeft Tegeldepot ook een aantal fysieke showrooms waar je terechtkunt voor inspiratie.

Publicatiedatum: