Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Mogelijk helft van de winkels worden gesloten'

Zoon van oprichter Carpetright wil de noodlijdende vloerenretailer overnemen

Carpetright VK, dat in totaal 262 winkels heeft, staat op het punt om overgenomen te worden door een grote concurrent. Eerder deze week werd bekend dat de Britse vloerenretailer op omvallen staat. De onderneming diende een verzoek in om een bewindvoerder aan te stellen, terwijl er wordt gewerkt aan een nieuwe financiering of overname.


Foto: Dreamstime.

Concurrent op vinkentouw
Tapi, een van de grootste concurrent van Carpetright, lijkt de winkels in het Verenigd Koninkrijk over te gaan nemen. Het bedrijf heeft een formele kennisgeving ingediend bij het High Court in Londen en is in gesprek met Price Waterhouse Coopers om een verkoopproces te overwegen.

Tapi, opgericht in 2015 door Martin Harris - de zoon van Lord Harris of Peckham, de oprichter van Carpetright - is momenteel de belangrijkste kandidaat om Carpetright over te nemen. Tapi, dat inmiddels meer dan 175 winkels heeft, heeft zich gepositioneerd in de nabijheid van vele Carpetright-vestigingen, vaak op dezelfde retailparken of zelfs direct naast de winkels van zijn concurrent. Deze strategie heeft Tapi in staat gesteld een sterke concurrentiepositie op te bouwen.

Mogelijke sluitingen van vestigingen
De overname van Carpetright door Tapi zou verstrekkende gevolgen kunnen hebben voor de Britse vloerenmarkt. Ongeveer 150 van de 272 Carpetright-winkels bevinden zich in de nabijheid van Tapi-vestigingen, wat vragen oproept over hoeveel van deze winkels mogelijk zullen worden gesloten of verkocht. Deze potentiële consolidatie zou zowel de structuur van de Britse vloerenretail als de werkgelegenheid binnen de sector beïnvloeden.

Software-aanval
De situatie voor Carpetright is verder bemoeilijkt door een recente software-aanval in april, die de bedrijfsvoering ernstig heeft verstoord. Deze aanval resulteerde in een tijdelijke sluiting van zowel de fysieke winkels als de online activiteiten, waardoor het personeel ook geen toegang had tot de salarisadministratie.

Meer informatie:
Carpetright
www.carpetright.nl

Tapi
www.tapi.co.uk

Publicatiedatum: